Jag tycker till!

Vilken dag, nu vid den här tiden är första gången jag sätter mig ner i soffan och andas. Det är så mycket som ska fixas när man kommer hem efter jobbet och tiden bara rinner iväg. Den här dagen har gått så fort. När jag slog mig ner i soffan och sätter på TV:n ska ett nytt program börja. Ett UR-program som handlar om ekonomi, passion eller pengar. Jag kan inte låta bli att fastna och blir direkt kritisk. Tänker för mig själv och undrar om inte alla fattar att pengar och passion håller ihop. Du måste ha passion för att få pengar. I´m to sure. Programmet fortsätter och tar upp yrkena som om tio år har minst konkurrens, intressant tänker jag. Men inte var de någon nyhet att IT-branschen är den mest utvecklande. Det listar också de tre mest ovärda yrkena att plugga i ekonomisk syn, lärare, socionom och psykolog. Kanske inte heller var någon nyhet. 
I slutet av programmet visar dem klipp där 20 åriga Maja berättar att det är knapert att vara arbetslös. Hon får 6000 kr i inkomst varje månad och tycker att det är svårt att ha råd med nyttig mat. Jag kokar. Hon tycker att de är svårt att få jobb och arbetsförmedlingens platsbank är ett ställe hon besöker varje dag. Jag kokar mera. No shit att de är svårt att få jobb när hon söker jobb där en tredjedel (tagit siffran från luften) av Sveriges befolkning också söker. Alltså jag hade köpt argumentet om de var så att hon har sökt jobb på ALLA företag i hela stan, men när hon väl har gjort de då är de liksom dags attt följa upp och ligga på. Tror hon eller andra svenska ungdomar att jobb kommer som på posten? Börja agera kanske vore ett alternativ. 
 
Okej jag kanske överreagerar lite, men någonstans måste jag få tycka till. Jag var väl också skitnervös och stel första gången jag skulle söka jobb men utan att försöka får man ju knappast något. Nyfikenhet är en av nycklarna. Öppenhet. Bara ett tips liksom.

God natt

Jag älskar att få somna bredvid dig varje natt.


Like it!

Lediga dagar när det är regnigt, jag älskar dem också. Jag och Henrik har varit hemma och myst, sov ut till sent och gick upp för att krypa upp i soffan med film och brunch. Man skulle kunna säga att vi haft en riktigt söndag.

Efter det har vi packat upp de (nästan) sista sakerna. Det börjar bli riktigt fint. Min walk-in-closet är fantastiskt och idag har jag fått in mina smycken där. Nice!

Nu har vi ätit middag och jag har druckit vin. Oh så gott.


Day OFF

Vilken dag. Så himla roligt att få träffa Erika. Vilken tjej, vilken saknad som försvann. Vi åkte ut med Elbafärjan till Långholmen och lade oss på klipporna. Sen hem till mig för att se nya lägenheten sen gick vi på stan en sväng. Perfekt dag för två tjejer som hade en hel del att ta igen. Önskar att hon bodde här. 

Nu ska jag faktiskt försöka jobba lite, har en liggande affärsplan som behöver bli lite mer klar och ska boka in några saker. KRAM!
 
 


 
 
Idag har Henrik namnsdag och det ska firas (ni vet ju hur vi är, kan man fira något så gör man ju självklart det!) med lite presenter och god mat ikväll. Han kommer hem runt 20.30 tiden :)
 
 
 
 
 
 

Mys på Långholmen!


Tillbaka till Tomorrowland

Nu ska jag åka och hämta upp älskade bästa Erika som ska vara hos mig idag, så mysigt! Jag tror att vi ska åka och bada, det känns som en sådan toppendag!
 
Idag är det sista dagen på Tomorrowland 2013, det påminner mig enormt om förra året när jag och Erika var där. Absolut bland det bästa jag har gjort, vilken upplevelse. Det hoppas jag att dem som är där i år också känner. Här kommer några bilder från förra året!
 
 
 
 
 
 
Jag skrattar högt när jag ser dem här bilderna. Lycka!
 
 
 

Dag 30

Idag är det dag 30 och det innebär att jag har hållet på i en månad med att ställa om min kropp. Det har gått okej. Jag hade kunnat vara hårdare och hade kunnat "fuskat mer". Jag fick väga mig imorse, första gången på hela månaden. Det var så konstigt, för kag har längtat efter att få göra det men när jag väl gjorde de så brydde jag mig inte så mycket. Har blivit van att gå efter speglar och hur kläder sitter. På en månad, utan att träna utan bara lägga om kosten har jag gått ner 1,6 kilo. Ja, det är väl okej. Inga supersiffror men ändå okej.
Nu är det en ny dag och jag är ledig, skönt!


Det ska vara vi.

Jag och Henrik haft en riktigt mysig kväll. Beställt hämtmat, sett en film och legat och skrattat i soffan. För varje skratt och varje sekund så är jag så glad för att det är just jag som får vara med honom. Han som stöttar mig i vått och torrt, tror på mig och mina äventyr, torkar mina tårar när jag har allt för mycket hemlängtan, går upp på sin lediga dag och gör frukost när jag är sen på jobbet, ger mig morgon massage näst intill varje dag när Henrik vet att jag ska få en tuff jobbdag. Jag klarar mig inte utan honom. Han kan vara det bästa som har hänt, han får mig verkligen att känna som om jag vore den enda tjejen i världen. Vi är ett team, för varje dag som det har varit vi har vi verkligen jobbat oss till detta förhållande, det är vi så värda nu. Båda han och jag har ett trasigt förflutet och tillit är A och O hos oss. Igår på inflyttningsfesten så berättade jag min och Henriks historia för några gäster. Det är så fascinerande att se deras miner när jag avslöjar hemligheten om att detta förhållande inte kom som ett brev på posten. Vi hade en jättetrasslig start. Jag fick kalla fötter när andra par är som mest kära och drog mig ur, insåg vad jag hade förlorat och fick försöka att visa med själ och hjärta att Henrik var den jag ville vara med. Förtroendet var bortblåst. Det är ju inget man får utan något man förtjänar, jag förstår att det förtroende jag förtjänade var lika med noll. Efter regn kommer solsken, dessa händelser, dippar, eller krisar har fått oss till att ha ett hej dundrande underbart förhållande. Jag kan inte se någon annan i min framtid. Henrik är min framtid. Bara min.


Tar helg!

Kan ni tänka er? Jag har tagit helg! Nu när den är slut för andra. Har två dagar ledigt i streck, känns galet skönt! 
Ikväll har jag lovat mig själv att inte städa, plocka (allt är inte upppackat ännu) eller göra något ansträngande. Ikväll ska jag bara sitta i soffan tills jag får kallskumssmak i rumpan. 

Vilket party igår, jag hade så kul. Jätteroligt att många kom och kvällen bara sprang iväg. Ja, verkligen tack. (Men kan ni förstå att jag inte tog en enda bild, galet!)
Imorgon kommer världens bästa Erika till Västerås! Så roligt att träffa henne, har liksom inte gjort de sen examensdagen som var 25 maj. Saknad tjej med andra ord. Tillåter vädret blir de sol och bad, annars hittar vi på något annat mysigt! 
 
 

Dags för party!

Jag är redo för inflyttningsfest, skål!


Älskade lägenhet

Har precis kommit från jobbet och ska laga lite mat i älskade köket. Är så lyckligt lottad som har ett sått fint kök att laga mat i. Älskar lägenheten!

Ikväll blir de inflyttningsfest! :)


Taco(effektiv)fredag

Åh. Jag har precis fått i mig kvällens mat, tacosfredag och jag är supermätt. Gottigt! Har hunnit jobba och cyklat två mil idag + plockat lite hemma. Pluspoäng till mig. Jag är faktiskt ganska slut.

Ikväll ska vi se en film, sen blir de nanna för min del. Lång dag imorgon. Jobb och inflyttningsfest på det! Wiie :)


Finporslin

Hallå, hur fint är inte mitt nya porslin? Rörstrand och Mateus som jag blandar. Allt i vitt såklart men de passar så bra. I köket har vi inrett med grått, vitt och silver. Älskar nya köket! Roligt att laga mat och mysigt att äta till mälarutsikt!


Dag 26

Okej, 26 dagar sen jag la om min kost och sen jag började ta kontroll på mitt innehav av föda och mat.
Liten summering. Det har gått bra, min kropp pendlar av att vara svullen och slank (pratar alltså om känsla och min syn av det hela).
Jag tror att jag har gått ner 2-3 kilo den här månaden, på måndag får jag väga mig. Jag tycker det är bra, om det är så vill säga. Med tanke på att jag inte har tränat på hela månaden utan bara har lagt om kosten. Nästa månad ska jag börja smått. Nu när vi flyttar är det ca en mil enkel väg att cykla till Mio och det blir ju en del mil i veckan om man jobbar full tid. Jag vill inte rivstarta utan jag tar det i min takt. Jag är inte helt hundra heller, känner mig konstant trött och hängig, det har varit mycket.

Igår när vi var på grönan åt jag lite av varje, den här veckan tar jag två lyxdagar och nästa vecka inget alls. Jag har svårt att ställa tillbaka mig på hård och tror därför att jag kommer ändra till varannan vecka.. Vi åt iaf godis, glass, popcorn, munkar och sockervadd - allt som tillhör en födelsedag på grönan. Vi åt ju inga större mängder utan smakade av allt :)
Nu ska vi ta en PW hem efter dag på Långholmen, puss


Långholmen

Åh, det är såhär lediga dagar ska vara i Västerås! Jag och syster är på Långholmen och myser. Har tagit färjan hit och har inget planerat på hela dagen! :)


Bilder från Grönan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagstjej 2.0

Jag kunde knappt få en bättre födelsedag, fantastiska presenter, härliga upplevelser, god mat och världens bästa familj. Jag har haft så kul på Gröna Lund. Bästa Moa var med hela dagen och som jag saknat henne, Moa och jag drev UF Alumni Västmanland ihop innan hon flytta.

Nu sitter jag på tåget nästan gråtfärdig hem, vilken fin dag och vilka människor. Som jag skrattat och fått lyckokänslor. Ibland är livet för underbart!

https://cdn3.cdnme.se/589065/7-3/pic_51f046e8ddf2b305d12a95e0.jpg" class="image">


Gröna Lund

Inträdet är betalt, åkbanden är köpta, Låt oss bli 10 år igen! Vilken födelsedag!

https://cdn3.cdnme.se/589065/7-3/pic_51efdac8e087c35bfb563486.jpg" class="image">


Grattis till mig själv på namnsdag,

Och födelsedag!!
Jag trodde jag skulle få lite paket från Henrik men Linn hade tagit med massor av presenter från mamma och familjen på ön. Tack!
Gissa vad? Bland annat mer Rörstrands till samlingen! :)


Känslosam födelsedagsstart

Ja, klockan är över tolv och tekniskt sätt är det min födelsedag. Jorden har snurrar 21 varv sedan jag tog mitt första andetag.
Det har varit otroligt tuffa dagar och jag är fantastiskt blödig. Varför jag använder fantastisk och inte fruktansvärd är för att det kan vara positivt att känna mycket. Det gör jag väldigt ofta men hellre det än att leva ett liv och inte känna något alls. Jag har väl aldrig varit tjejen som kan vara lagom.

Det här ska bli min första födelsedag utan mamma och pappa, det är förjävligt. Jag är inte alls hel utan dem. Men jag antar att det är såhär att bli gammal, skapa nya rutiner och vara självständig. Självklart kunde jag inte klippa banden totalt utan bad för mina bara knän till mamma att dem skulle skicka hit älskade syster. Jag vet att det här inte kommer bli som de andra dagarna men de blir bra ändå. Henrik lyckas alltid så jag tvekar inte en enda sekund. Fast jag är trött och inte riktigt frisk så ska vi göra något roligt imorgon, vi siktar mot grönan. Låt mig bli tio igen och äta sockervadd, snurra chokladhjul och åka karuseller så magen krampar av skratt och förtjusning.
Jag är så oerhört tacksam för dem jag har runt omkring mig, vilka underbara människor. Varje dag. Jag njuter (och gråter lite).

Bilden är från min födelsedag 2010, vi firade med fest och bjudning hemma på altanen!


Kär i nya lägenheten!

Oj oj, tiden har gått så fort och vi har inte haft internet i nya lägenheten, 3G nätverket fungerar inget vidare nere vid vatten. Men hallå, det här med lägenheten. Jag är så kär. Ni ska få se bilder när bo vi kommit i ordning lite mer. Stor, rymlig och fantastiskt fräsch. Balkongen med mälarutsikt är att die for.

Dagarna går så fort, jag var ledig en dag, sen är det direkt jobb igen. Jobbar måndag och tisdag sen är det födelsedags för mig, wiie! Blir hela 21 år!


Så himla less

Okej, nu får de vara tack och god natt för mig. Henrik ska hålla på en stund till men jag är död alltså. Skitflytt!


Dag 20

Hallå, jag räknade fel igår. Jag är på dag 20 idag, alltså 19 igår. Egentligen skitsamma med det finns en sak som spelar roll. Dag 30 får jag väga mig, alltså bara 10 dagar kvar. Wiie!

Ni som har följt mig vet mina regler. Om jag rört på mig 5 dagar en vecka à la minst 60 min så får jag ära obegränsat med snaskigheter en dag i veckan. Har jag gjort det den här veckan? No no. Så då får de bli 300 g max. Jag vet inte om jag ska ta lördag eller söndag dock. :)

Kännande eller erkännande: imorse åt jag flingor med sylt i vaniljyoghurten. Inte ok. Måste få bättre rutin och hitta en bra frukost! :)

( det är Emma min kollega som "vilar" lite på rasten ;)

https://cdn1.cdnme.se/589065/7-3/pic_51e9370cddf2b3266e3e958a.jpg" class="image">


Dag 18

Hej hallå, jag ska uppdatera er lite hur de går för mig. Som ni ser är jag inne på dag 18. Tiden har gått himla snabbt. Jag tror de är lättare och bra gjort av mig att börja på sommaren, på något sätt är man mycket mer ute och man har mer saker att göra så man tänker inte alla lika mycket på mat.
Jag lovade er och mig själv att inte väga mig första månaden, därför är det svårt för mig att se om jag har gått ner något. Men de vet jag att jag har, midjan har dragit ihop sig rejält. Jag har inte avverkat ett enda träningspass, cyklar dock mer än en mil varje dag till och från jobbet. Då rör man sig en del. För att öva in livsstilen så börjar jag med mat första månaden och sen lägger jag till träningen. Vi har ju haft så mycket med packningen också.

För att undvika massa småhandel och hungriga magar i matbutik efter jobbet så gjorde jag och Henrik en veckoplanering för kvällsmat. Sjukt bra. Vi har tagit bort alla kolhydrater som pasta och ris och lagar med så kallad grön mat istället. De ska vi fortsätta med sen, både den gröna maten och planering.
Eftersom vi flyttar på lördag morgon (ihhhh vad jag längtar) så har jag inte fokuserat så mycket på vikten, utan bara på flytten, det blir inte så mycket sitta still efter jobbet utan bara rensning och packning. Då förbränner man en hel del också. Och genom att ha och göra så blir de dåligt med uppdatering här i bloggen. Ska vi ändra på :)

Kännande eller erkännande: jag drack saft på jobbet. Ville ha funlight som jag ibland dricker hemma till maten men utbudet var bara vanlig saft. Det tickade igång suget lite, aja baja mig!


Jul. 17, 2013


Ont

Igår var ju tanken att jag skulle jobba heldag och packa på kvällen. Men så blev det inte riktigt. Kvällen innan det då sträckte jag mig i nedre rygg, rumpa och igår morse när jag vaknade hade allt låst sig. Det var inget att föredra.
Nu känns det lite bättre när jag fått bra hjälp, men min bästa vän är fortfarande min aloeveratigerbalsam...

Idag ska jag ge jobbet ett försök, heja mig!

P.s Igår skrev Henrik kontakt på nya lägenheten. Superhärligt. På lördag morgon går flyttlasset!


Ledarskapskväll med fantastiska resultat!

Åh. Jag har precis landat i soffan i en alldeles för tom lägenhet. Vilken kväll. Den första av många ledarskapskvällar blev perfekt. Tanken var, att vi tillsammans utsett fyra personer där vi ska jobba mot gemensamma och individsbaserade mål för att komma dit vi vill och nå den ambitionen och vision som väntar. Ikväll träffades vi hemma hos Therese som driver eget som massör och bor en liten bit utanför Västerås. Vi grillade och åt god mat för att sen börja med det svåra men oerhört spännande. Gå igenom en plan på vart vi är och vart vi vill. Det är så nyttigt, iaf för mig som ofta svävar. Att plocka ner vissa underbara visioner och faktiskt ta första steget till att de blir verklighet. 
Vi använde den här gången modellen "NÖRHA" som står för Nuläge, Önskat läge, Resurser, Hinder och Action. Jisses. Jag har en plan för vad jag vill, nedskrivet. För första gången sen jag stängde igen kontorsdörren på Handelskammaren så känner jag motivation till att driva vidare min idé och stå inför ännu fler utmaningar. Jag har varit trött i juli, känt att jag är halv för att jag inte trivs med mig själv, men ikväll så fick jag totalt nya krafter. 

Jag är så redo för att bli den Gina jag vill vara. Dags att börja leva och sluta kämpa för fel saker, verkligen. 
 
 

Dag 15

Igår hade det gått två veckor, alltså 15 dagar idag sen jag startade. Jag har gått ned en del sen jag startade. Det känns som vätskan är ur mig, jag känner mig renare och kroppen har dragit ihop sig, speciellt kring magen. Jag är inte speciellt stolt över mig själv, de blir jag när jag klarar av svettiga träningspass och när de smakar blod i munnen. Jag fuskar fortfarande med bröd och flingor. Två gånger i veckan blir de lite slarv. Men de är okej. När jag cyklar till jobbet så cyklar jag mer än en mil tillsammans fram och tillbaka så jag rör faktiskt på mig.
Jag hade tänkt att jag skulle börja löpa den här veckan, men med tanke på mitt pressade schema för jobbet och packandet av lägenheten så tar jag träningen inom parentes.
Jag längtar lite till höst, planen är att börja träna med Veronika, eller kanske inte med men har henne med under utvecklingen, (ni fick se henne i bloggen för någon månad sen, en av mina förebilder), hon jobbar med det hon älskar och de är just träningen, man ser hur hon lyser och det smittat av sig när hon vart och tränat.

Jaja, nog om hälsa. Nu är det dags att klä av sig till bikini, idag blir de sol och förhoppningsvis bad!


Mysigt med flyttrensning

Jag har jobbat idag, därav den dåliga uppdateringen. När jag och Henrik landade hemma tog vi tag i lägenheten. Fortsatt och rensa och städa ur saker. Gick igenom hela källarfrådet och rensa ut. Gud, det är mysigare än jag trodde det skulle vara. Vi satte på bra musik, slog oss ner på golvet och gick gemensamt igenom lådor. Ibland skrattade vi alldeles högt om saker som man behållt fast som borde slängas och ibland blev Henrik supersvidig när jag bad honom slänga saker som han ville ha kvar, t.ex. hans kompletta samling av glas märka med Djurgårdens färger och logotype. Jag säger bara att aldrig i livet att de kommer upp i lägenheten. Precis lika tvärstopp som de är för mig att köpa balettkjolslampan från Ikea som jag bara älskar. SkitHenrik!

Imorgon är jag ledig, tillåter vädret blir de sol och bad, annars lite mer plock. På kvällen blir de grillning och ledarskapskväll. Mer om det imorgon, KRAM


Vad fick egentligen Henrik?

Igår visade jag lite bilder på paket jag skulle ge till Henrik, då undrar ni säkert vad de faktiskt var i dem. Jag älskar att köpa mjuka paket, med de menar jag saker jag kan se att Henrik kan använda. Så jag lyxade till de med att ge skjorta, strumpor, kalsonger, t-shirt och lite smått. Det var egentligen mest för kul och att jag älskar att skämma bort honom. Den stora presenten fick han nu ikväll, ett hemmabio system från Bose. Jag har själv älskat märket Bose sen tidigare erfarenheter och kände att är de något vi ska ha så är det väl de. Henrik är de finaste jag har och de bästa jag vet, och spar man så har man så nu kunde jag äntligen unna honom något som jag vet att han vill ha. 

Nu ska vi börja spara för framtidens andra saker. Innan vi ska göra de så väntas inköp på en huvudgavel i vitt skinn + en ny tv-bänk. Det blir awesome. Sen kan vi se alla andra roliga saker framför oss.... resa..... hmmm. :)
 
 

Jobb och släktträff!

Vi kom precis hem. Och jag är en tröttmössa. Skulle kunna gå och lägga mig nu. Vet inte vad de är men något är de som inte stämmer, kroppen energi är på noll. 

Sen jag slutade vid 16 tiden har vi haft det jättemysigt. Älskade Henrik fyller ju år och de skulle vi fira lite med hans släkt hos hans farmor. Mysipysi. En riktigt klok bjudning kommer vi ha i nya lägenheten. Då slår vi ihop firning av mig och Henrik. 

Såhär ser jag ut idag. Favvisklänningen!
 
 

Grattis!

Grattis världens bästa och tröttaste Henrik som fyller 28 år! Gamling! ;)


Bara en dag kvar

Jaha, då har man jobbat, handlat, lagat mat, ätit mat, diskat och förberett för imorgon. Och klockan är snart tio, dem här jobbtiderna är absolut inte de ultimata ;)

Vet ni vad de är för dag imorgon? Det är Henriks födelsedag! Wiiie! Och jag har pysslat, kika här!
Imorgon blir de först jobb för oss båda sen lite släktkalas :) mysigt!


Lugnt och skönt

Jag och Henrik startade den här dagen med en gemensam frukost på Ikea idag. Den buffén var faktiskt helt okej. Mysigt att börja dagen med att vara med varandra.
Ikväll så blir de lite tacos och lugn kväll, vi båda jobbar i helgen vilket gör att vi behöver vila lite.

P.s har jag berättat att vi fått ett klart flyttdatum nu? Den 20 juli! Blir att fira födelsedagen i nya lägenheten :)


Kärlek.

Dagar att älska. Att få vara ledig med världens bästa är rensning för själen. Att ha långt telefonsamtal med mamma om allt mellan himmel och jord får mig både hel och lycklig.
Min lillasyster kommer upp till Västerås på min födelsedag för att jag inte kan åka hem. Världens bästa familj.
Tack, för att ni alltid ställer upp. Jag vore noll utan er.


Packning och stan

Jag och Henrik har packat hela dagen, och städat. Inte de roligaste men behövligt. Blev ingen utflykt då jag kände mig lite halvdålig.
Nu, några timmar efteråt är vi påväg ner till stan, ska strosa lite och köpa några saker. Kvalitetstid!


Tröttmössa

Jag är ledig idag, det känns ju helt fantastiskt. Sen blir de jobb igen. Det bästa är det fina vädret ute, när vi piggnat till lite ska vi nog göra utflykt till Mälaren. Åka ut på någon båt kanske? Jag och Henrik åt något konstigt igår för båda har varit lite halvdåliga under natten. Vi tror att de är lunchen vi åt. 


Ibland skrattar jag inombords när jag bor med Henrik. Innan vi träffades bodde han verkligen som en ungkarl som somnade till film varje natt, kanske till och med åt något vid sängen då och då. Jag är uppväxt med att man inte får äta i sängen, och definitivt inte när man typ skall sova. Ibland på morgonerna när jag vaknar (tack gode gud för att jag sover som en avliden under natten) så kan jag se att Henrik har haft sitt egna party. Jag somnar alltid först, ibland på hans bröstkorg och ibland när han håller om mig men på något sätt kan jag inte förstå hur kan kan se på film och äta bredvid sängen och jag inte vaknar? Bara så ni vet så har inatt varit en sådan natt. Han brukar inte vilja erkänna vilken tid han somnade heller. Jag är ju världens tröttaste på kvällarna ;)
 
Nu får vi göra brunch och sen åka iväg. PUSS
 
 

Dag 11

 Jag är sugen på allt.Hela tiden. Ikväll ska jag o H har ostbricka, eller de brukar bli några bitar sen är jag mätt på de. 
Jag gjorde ett psykologitest på mig själv idag. Man måste hitta fler saker att få motivation till träning och de här lilla programmet. Så jag gick in på Stadium, spanade på alla möjliga fina träningssaker dem hade. Nu blir min nästa grej att sätta upp mål, typ: "när jag klarar milen får jag köpa dem dyra asics skorna" osv. Jag blev sjukt motiverad av att vara där iaf. Och vet ni, skam på mig. Jag har ett träningssett i garderoben där prislappen sitter kvar. That´s bad.

Nu blir de mat, tråkmat. ;)

Trött tjej

Jag och Henrik har haft utflyktsdag. Den fick avbrytas. Iofs hade vi gjort de vi skulle och åkt på de ställena som var fina men jag blev så trött. Eller jag är så trött. Allt är kaos, hemma ser de ut som ett bombnedslag (eller som om någon håller på att flytta) och jag har deadlines för mig själv som stressar mig lite.


Surpuppa

Vi gick upp halv nio för att en person skulle hämta några av möblerna här. Tror ni han dök upp eller? Nej! Skitmorgon!


Dag 10

Dagarna går rätt fort ändå. Men det är fortfarande lika tufft. Jag vet att jag har blivit lättare och min mage mår bättre. Men de hjälper inte hur jag känner med mig själv. Jag fick världens bakslag i söndags. Totalt förstörd för att jag skulle lämna min familj på Gotland. Jag är ingenting utan dem. Jag älskar mina föräldrar gränslöst mycket. Skulle kunna flytta hem igen för att få vara nära dem.

Faktiskt så blir de egentligen bättre med maten. Jag ska bara ta det i min takt, de farligaste som kan bli är att jag pressar mig själv så hårt att de inte blir något alls. Det där är en balansgång för mig för att jag ska orka. Nu när jag jobbar som jag gör så finns de inte på världskartan att jag ska träna. Det suget får liksom komma när de kommer. Men rör man sig mindre så får man stoppa i sig mindre. Till helgen ska vi t.ex. köpa vattenmelon. Eftersom jag bakslagade denna vecka så får jag ingen godisdag de sista dagarna här. Förresten blir de en utmaning dem här två dagarna när jag är ledig, allt är mer tillgängligt och man hinner känna efter sug. Jaja. Såhär ser typ ett vanligt vardagsintag inför mig.

Frukost: En liten tallrik lätt vaniljyoghurt med färska bär.
Mellanmål: 2 wasa sportknäcke med ostskiva och bubbelvatten
Lunch: zuccinipasta med köttfärssås och sallad
Middag: Lax med mangosallad och vitlökssås

Svårigheter fortfarande: bröd, flingor och frukost. Lovar att bli snällare mot mig själv med att inte äta vitt mjöl. 
 
 

Tack och hej

Äntligen har jag slutat för dagen. Nu blir de hem och packa lägenheten för snart är det dags för flytt! :)


Barndomsvänner. Alltid vänner.

Hej mina finisar. Här var de dåligt om uppdatering. Min dag har gått i ett. Jag vaknade, åkte direkt till jobbet. Kom hem vid 20, började laga mat och satt mig i soffan så ringde världens bästa barndomsvän Ylva. Jisses vad vi har varit dåliga på att uppdatera varandra. De kändes som ett stort hål i magen när jag pratade med henne. Åh så saknad. Ylva har haft ett jättespännande år precis som jag, massor av varierande händelser då hon bland annat rest i Australien. När jag pratade med henne så inser jag hur olika våra liv är. Jag frågade henne då och då om hon inte varit rädd, typ dykt, hoppat fallskärm, vandrat i djungel. Jag menar, de är tveksamt om jag kommit hem efter en sådan resa. Men hon hade varit helt lugn. Och jag har en vardag där de blir scen, du ska vara på hugget, dina hjärnceller ska konstant vara aktiverade och en djungel och en strand + lite äventyr är så långt ifrån mig. Det skrämmer mig. Medan min karriär har blivit min trygghet på något sätt. Blir jag av med allt så har jag ju ändå mitt driv, och de kommer man ju långt på?! :) 
 
Jag saknar Ylva. Ylvut är en del av min barndom, mina tonårsår och alldeles för många minnen med tårar, skratt och alkohol och svåra NO:prov.
 
Ylva, jag och Sofia förra året på min födelsedag.

Jag och Ylva när vi gick i åttan..

Min lillasyster Linn och Ylva...
 
 
Ylva och jag på dagis..
 
 
 


 
 
 
 
 
 

Sorgset farväl

Jag kan bli fast, ingenting jag trodde. Jag kan känna sorg för att lämna minnen på ett sätt, ingenting jag trodde. Henrik håller nämligen på att montera ned min älskade fina himmelsäng som nu är såld. Det gick mycket snabbare än vi någonsin trott. Vi tänkte att äsch, vi sätter ut den för ett ganska högt pris på blocket genom IKEA:s egna sida helt gratis och ser vad vi får för respons. Jag menar, den är ju knappt två år gamla och madrasserna är inte ens ett år. Jag och Henrik ska byta upp oss, en 180 cm bred kontinental från Viking med en huvudgavel i vitt läder med tryckknappar i. Kommer bli så snyggt. Men ändå, älskade säng. De var jag och min mamma som stod och monterade och höll på med den där i min första lägenhet. Vi pysslade och fixade så de var så himla fint. 
Förresten är Västerås ett fantastiskt ställe att sälja begagnade saker på, nu när vi ska flytta (jublar inombords att vi snart får en lägenhet vid Mälaren som dessutom är byggd 2013) kan vi sälja av allt vi inte vill behålla. 

Puss sängen, en sista natt ska jag ge dig.
 
Innan vi monterade ned..
 
 
 

Hey hey hey!

Alltså hur bra är inte denna låt?
Tänk er 5 killar på rad lite snett i vit smoking som knäpper med fingrarna i takt med musiken. Jag skrattar bara jag tänker på det! Måste hem och se musikvideo!


Påväg hem, med lycka och lyx!

Vi är framme på fastlandet och jag längtar lite till lägenheten. Vi har typ sjukt tungt bagage plus att vi kommer hem med lyxiga saker till köket. Jag och Henrik har köpt (låt mig kalla det investerat) Rörstrandstallrikar, serien grace och en väldigt fin skål. Det kostar men oj så fina dem är. Jag har fått någon riktigt känsla av att få inreda med kvalité på porslin och andra kökssaker. Ska bli extra kul i nya köket. Nästa inköp blir glas eller bestick. Vi väljer mellan villeroy and boch och iittala på glasen och på besticken står de mellan stelton, Eva Solo eller villeroy and boch (jag och Henrik tycker nämligen lite olika ;)
Ja, vi får väl köra sten sax påse som vi gör med allt annat ;)


Dag 8

Det är dag 8 på min utmaning. Tiden går fort och jag känner mig bättre. Givetvis är suget kvar men man har mer styrka att säga nej. Jag känner mig lite lättare, dock sitter det bara i huvudet. Så medveten är jag. :)

Jag har några fallgropar, som jag har fuskat med. Till exempel bröd, flingor och sen drack jag vin nu i helgen när vi var lediga. Så får man inte göra. Jag kämpar på.
Igår hade jag min 300-gram-godis-dag, åt dock bara 50 G. Var inte så sugen (jag hade inte valt godiset;) och jag hade smakat på efterrätten i fredags.

Nu blir de båtresa hem :)


Fantastiska Gotland

Vilka fantastiska lediga dagar. Jag är alldeles full av värme och energi. Igårkväll blev de riktig familjemiddag med pokerspel och god mat och efterrätt. Idag fick vara en stund på stranden och ligga och mysa och ta första doppet. Härliga timmar.


Ledig dag

Det blev liksom inte så bra på min lediga dag, började med att få extrem huvudvärk så jag fick gå och lägga mig igen.
När jag vaknade var det bättre och sysslorna för dagen blev att ta hand om sig själv.

Vi är inne i stan och handlar, ikväll blir de nämligen finmiddag med hela familjen!


Det här med 3D skrivare är ju både lite läskigt och imponerande


Visby domkyrka

Igår efter vår middag tog vi en promenad i Visby innerstad. Strosade kring st: Hansplan, Stora Torget och till Visby Domkyrka. Visade Henrik kyrkan få han inte varit där tidigare. Jag älskar kyrkor, jag är döpt i kyrkan, konfirmerad i kyrkan, ska gifta mig i kyrkan och begravas vid en kyrka. Jag betalar kyrkskatt varje år och kan tycka om att gå dit för att komma bort ett tag.
Igår var jag inne och tände ljus för mormor. Jag saknar hennes existens på jorden för varje dag som går, hon gick bort i en brutal bilolycka när Linn var liten. Jag och mormor brukade pakta när jag var liten. Vi grupperade oss mot resten av familjen om inte vi fick som vi ville. Hon tog med sig mig och jag fick peka på det jag ville ha. Bortskämda tider ;)


Dag 5

Oj oj oj som jag inte klarade gårdagen. Allt gick bra under dagen sen skulle vi ut och äta på kvällen. Då blev de inte som tänkt. Eller jag visste väl att jag inte betalar 200 kr för en varmrätt och inte äter en tredjedel av maten. (Det hör också till att vi har fått kall personalmat varje dag här på WS och min mage säger ifrån så jag kunde inte tänka mig en sallad när vi var ute igår.) Så ja, jag åt kolhydrater till maten igår och tog mörk choklad till efterrätt. Sämsta jag. Men nu släpper jag det och går vidare. Skippade faktiskt alkohol helt.

Idag är min sista jobbdag på ön. Jag är totalt slut.


Dags för mysmiddag!

Ikväll äter vi på Joda med Emelie och Mattias. Supermysigt!

https://cdn2.cdnme.se/589065/7-3/pic_51d45426ddf2b32a1bf863b4.jpg" class="image">


Lilla Gotland

Hur kul är inte detta? Det här är taget från min Facebook och ingen av personerna är gotlänning. De känner inte heller varandra.. Kan de ha varit där samtidigt? Det är frågan!


Dag 4

Eftermiddagarna är hemska. Jag har tydligen inte ätit klokt med lunch som mättat (har svårt att äta kall mat som serveras) och äpplet till mellanmålet var inte tillräckligt. Jag är så sugen. Okej det är dag 4 men när ska det gå över?
Jag vill ha bullar, jag suktar fortfarande. Tur att jag är stark nog och kan säga nej! :)

Få se vad de blir till middag ikväll, jag är hungrig på allt, men vill gärna ha varm mat. Gärna något matigt. Rotgrönsaker hade varit gott. Sjukt gott.
Jag drömmer mig vidare..

Jag tog faktiskt en promenad igår efter ett 12 timmars pass. Det var skönt.


Jag tjuvkikar när jag jobbar

Lika tidigt jobb idag. Man börjar känna sig lite sliten och sönder. Speciellt i fötterna.
Ibland när jag jobbar kan jag tjuvkika på massor av människor. Det är riktigt underhållande. En del beter sig som apor i flock och andra är helt i sin egna värld.

När jag jobbat klart idag ska jag och världens bästa Emelie ha parmiddag med respektive. Så mysigt. Emelie gick i min klass på Mälarakademin och vi har inte träffats sen examensdagen! :)


Dag 3

Okej nu är det dag 3 i min oändliga resa. Mitt sug har inte försvunnit det minsta, dock blir man lite starkare för varje dag. Jag tänkte inte väga mig första månaden. Jag älskar ju att väga mig varje dag men för att det ska bli lite hårdare så tar jag bort vågen.

Kakorna och bullarna på jobbet är att die for. Dem ser lika goda ut varje gång jag går förbi dem på buffén.
Jag har ju inte tränat något alls ren här veckan vilket resulterar i max 300 gram en dag i helgen. Hade jag tränat 5 dagar den här veckan hade det blivit obegränsat med kaloriintag. Egen regel. Punkt.

Igår åt jag några vindruvor, de måste jag erkänna. Det var inte så bra. Blev förbaskat sugen på mer.


Tisdag i Almedalen

Idag blev det lite tidigare än igår. Jag sa det när Henrik skjutsade in mig imorse, "om inte Nyhetsmorgon har hunnit börja när man ska åka till jobbet så börjar man på tok för tidigt!"

Jag fick några bilder från seminariumet igår. Ser lite sur ut, jag gör tydligen det när jag koncentrerar mig :)


Sen uppdatering


Dag 2

Okej. Inget sockerintag idag. Det har varit lite jobbigt. Wisby Strand kryllar av goda bakverk och det är så fantastiskt lätt hänt att en bulle slinker ner till kaffet. Jag ska vara stenhård men det har varit jobbigt. Jag tog ett äpple istället. Det kanske inte är de optimala men det är mycket bättre. Jag fortsätter så gott jag kan. Ikväll ska jag och Henrik ha picknick, gode Gud att han inte kommer med nå onyttigt för då lär jag falla pladask. Jaja, go mig!


Nu är det dags!

Klockan ett är det dags. Så roligt det ska bli att få dela med sig av min resa. Wiie!


Wisby Strand

Idag är det fullt ös på Wisby Strand. Jag jobbar i receptionen och det är riktigt roligt att möta alla människor. Så mysigt att träffa gamla kollegor, älskar den här arbetsplatsen alltså.


Almedalsveckan

Här står det om mitt seminarium som jag ska delta på. För en gång skull när man är med så stavar dem fel på efternamnet, Herdén.. Ja de var ju rätt fint ;)

Nu ska jag åka jobba, jag vet att det är på tok för tidigt men de ska bli roligt. KRAM


RSS 2.0