Landat på Arlanda

Obegränsat med kärlek

Åh. jag hade sådan lust att checka ut att jag gjorde det. Nästan 3 veckor sedan vi hördes här. Otroligt. Mycket har hänt sen dess. Jag behövde en paus, det har gått i ett här hemma, fast det är semester. Jag ville inte vara på internet utan kopplade ur, och faktiskt så tycker jag att det är helt okej.
Det som har hänt sen vi hördes sist är att Frankie har växt så mycket att det knakat här hemma, det är nästan så att jag får för mig att han växer på en natt. Han har lärt sig konster som sitt, ligg och hopp upp och kan inkallning och apport trots sina ringa 14 veckor. Otroligt. Hunden är fruktansvärt intelligent, ibland blir jag nästan rädd. Här om dagen ville han inte alls vara ute, så när han vill komma in så hoppar han upp och sätter sig i mammas blomkruka för då vet han att vi kommer ut och säger till honom. Förutom Frankie och hundlivet så har Henrik fyllt år, jag har haft en stor överraskningsfest för honom (tack alla ni för att ni kom och kunde hålla tyst om det), jag själv har hunnit blivit 23 år, galet vad gamla vi börjar bli och vi har haft fullt hus hela semestern. För några dagar sen voltade pappa med en av hästarna på travbanan och han hade rejäl tur i oturen. Vagnen voltade runt och pappa åkte i backen, bröt revben och släpades efter hästen i full fart i 50 m. Med skrapsår i ansiktet och "bara" brutna revben så tycker pappa det gick bra. Jag blev livrädd. Man ska inte hålla på med hästar och travsport. Ibland så går det så snabbt, nu gick det bra men om de är något jag lärde mig den här semestern är att man ska ta tillvara på allt man har, för man vet aldrig när det försvinner. Det är så otäckt när det händer hästolyckor. 
Precis så har det varit med vädret, man visste aldrig när solen skulle komma fram igen. Men den här gången gjorde det ingenting, jag och Henrik har haft den bästa sommaren ändå. Det märks rejält att vi har ett annat förhållande nu än förra gången, vi har så kul på ett annat sätt. Jag har skrattat, vi har myst, vi har gått promenader och vet ni vad vi mer har gjort, vi har klivit tillbaka till tio år gamla och laddat hem Roller Coaster och spelat och tävlat. Så kul. Men så beroende framkallande. 
 
Frankie är det bästa som har hänt mig, kunde aldrig tänka mig att en valp skulle bringa så mycket lycka till ett par, jag älskar honom och Henrik så oerhört mycket, visste inte att man kunde känna så mycket kärlek. 
Men, nu är det tillbaka till verkligheten, för imorgonbitti går planet hem och Henrik börjar jobba på måndag. 
 
Är lite ledsen för det men vi har roliga tider hemma också, vi ska ju flytta den här månaden. Men medan jag njuter av sista kvällen på ön så bjuder jag på sommarens roligaste bild. KRAM
Födelsedag i Lummelunda

Idag har det inte varit någon vanlig dag för det har varit Henriks födelsedag, hurra hurra hurra! Vilken fin dag. Champagnefrukost, massa mys, massa pussande, massa lek med kusinbarn och fantastisk 3-rätters mat! Jag kan inget annat än beskriva dagen i bilder, nu ska jag och Henrik gosa ned oss med en sovande hund <3


Älskling fyller 30 år!
Godmorgon älsklingar efter bråkig natt
Date i Visby

Det har varit riktigt kallt här idag så jag och Henrik skaffade hundvakt och bestämde oss för att åka in på date i Visby. Det var så välbehövligt och mysigt att få gå längs Visbys gator, strosande hand i hand med alldeles för många pusspauser. Kikade i småbutiker,  köpte några välbehövliga saker och fångade inspiration till nya lägenheten. 

Ikväll blev vi bjudna på middagsbuffé med medelhavstema av min kusin med familj. Fantastiskt gott. Bra avslutning på denna dag! 
Guld och gröna skogar

Nästan en vecka senare kommer en uppdatering, ledsen för det. Men jag är verkligen i semestermood och jag håller mig oerhört sysselsatt. Sen sist så har jag och Henrik varit på utflykt och träffade en av mina bästa tjejkompisar Simona, vi åkte ned till södra Gotland och åt gott på restaurang och spelade minigolf. Vädret har efter det svalnat av och stranden känns väldigt långt borta. Men, det gör ingenting för här hemma pysslar vi på ändå. Innan mina kusiner kom från Finland avverkade vi dagar i rabatterna och i trädgården, en storstädning inomhus och stylade om lillasysters rum. Jag får inte nog. Varje gång jag är ledig får jag lust att rensa och sortera upp. Jag är en väldigt strukturerad person och vill ha ordning och reda. Men min familj blir glad för det, jag är igång hela tiden.
Nu när mina kusiner är här så är vi ute och leker, spelar kort, åker på utflykt och myser med Frankie på golvet.
 
Mamma lagar fantastisk mat här hemma, jag och Henrik bara njuuuuuter. Jag äter allt och jag har bestämt mig för att röra på mig mycket istället för att äta mindre. Jag vill ha semester och jag vill ha det ända ut. Det är ju inte så att skaffa hund är en bra idé för någon som gillar att ligga i soffan. Men det är just det jag älskar. Vi lever så sunt här nere. Glada, utvilade, bra mat och mycket rörelse.
 
Men för att ni ska få en verklighetsuppfattning om vardagen så ska jag dela med mig av saker som inte fungerar som det ska här hemma, för att ha semester är inte bara guld och gröna skogar kan jag lova..... (ja, jag säger det med glimten i ögat men ibland tycker jag lite synd om er som inte har gått kursen eller på de lektionerna där man lärde sig att vara källkritisk, givetvis är inte alla dagarna fröjd som de ser ut här eller på instagram, men oftast är dem det..)
 • Ibland blir jag sjukt irreterad på Henrik, han tror att jag hela tiden ska sätta mig på Frankie. Svar på det:
  1. Jag är inte blind.
  2. Jag vet att jag har en stor rumpa, men inte så stor att jag skulle sätta mig på honom för det.
  3. Även om jag skulle sätta mig på Frankie så är det ju inte så att jag 3.1 skulle sitta kvar, 3.2 eller döda honom. Så om Henrik kunde knipa skulle han få en gladare flickvän.
 • Jag och Henrik går i 2-skift på nätterna och jag KAN INTE MINNAS NÄR JAG FICK SOVA EN HEL NATT. Och läs tidigare blogg i 5 år, får jag inte bra med mat eller sömn så fungerar inte jag. (idag t.ex. i parken på fikastunden flippade jag ur för att det inte var TILLRÄCKLIGT med mjölk i mitt kaffe, läs TILLRÄCKLIGT, inte att det inte fanns.....)
 • Vi glömmer att äta lunch, se ovan för konsekvenserna.. 
 • Jag har glömt bort hur man hånglar, vi hinner typ inte med det längre.
 • När vi är här nere bor vi i mina föräldrars hus, det innebär stor omställning. Helt plötsligt 4 andra att ta hänsyn till. Och är man pedant och plockfia så kan det bli problem..
 • Jag är konstant godissugen. Men jag håller mig, på helgerna får jag men annars inte.
Nu kommer lite bilder från dessa dagar, vi hörs snart igen!
 

 

Njuter fullt ut

Åh, en liten stund över. Jag har ätit frukost, sitter kvar vid bordet, tittar ut över hästhagarna och solen bara strålar. Inte ett moln kan jag se på den blå himmeln. Det enda ljud som är i huset är de ljud Frankie ger oss av sitt nya tuggben som han är så nöjd med. 
Vilka dagar. Jag vet att det har varit dålig uppdatering men jag kunde inte låta bli att bara njuta av ledighet och allt vad den innebar. Almedalsveckan, god luncher, pussande på fina Henrik, mys med Frankie, matlagning, lekande i trädgården och igår, det var den bästa dagen. Då invigde vi stranden, premiärdag. Fantastisk dag.
Vi upprepar den idag. Dock blir vi inte kvar lika länge för att vi är bortbjudna till middag ikväll men några vänner jag lärt känna i karriären i Västerås. Till norra Gotland ska vi åka.
 
Jag fullkomligt älskar livet här, att få vara med familj och ta allt i sin tid. Kram på er och ha en bra dag!
 
 


 

RSS 2.0