Mot nästa uppdrag


Styrelsemöte avklarat med lunch. Nu blir det jobb i ginagina! 
Här är en del av härliga gänget! 

Hur kul?!




Bättre bloggdag idag

Gå upp, gå till jobbet, möte, jobb, möte, lunchmöte, jobb, gå hem, byta om, ut och träna, kom hem, duscha, äta, Alumnimöte via Skype, borsta tänderna, gå och lägga sig. Det var min dag igår, fullsmockad med andra ord. 

Idag är det styrelsemöte och jobb inom ginagina. Vaknade imorse lite för sent, Henrik ligger fortfarande sjuk så ingen väckte mig. Hoppsan. 
Jag uppdaterar er senare! 


Mat mat mat



Jag och Henrik laddar för veckan. Planerar alltid veckans mat innan veckan startat, finns liksom ingen annan tid för sånt. Heja ny vecka! 

Söndagsmys



Det här möttes jag av igår när jag kom hem. Oh. SötHenrik. I paketet låg fina örhängen att ha både till vardags och party. 
 
Igårkväll kom min pappa, det blev ingen ny häst, han hade lite andra mål tydligen med auktionen. 
Vi åt god mat, drack vin och pratade om allt möjligt. Nu har han åkt hem, känns lite tomt. 
Imorse var en sån där morgon jag ville vara helst på Henrik (enligt honom har jag drabbats av myssjukan), jag kände att de var längesen vi bara låg och prata i sängen och tog de lugnt, jag tog de lugnt för att det var efterlängtat men Henrik tog de lugnt för att han börjat bli dålig. Hoppas inte jag smittar honom.. Jag hade ju min tid i början av veckan. Så, nu sover han i min famn som ett litet barn. 
 

Hemleverans imorgon tack




Fler travare? Auktion får avgöra!

Okej, vi var uppe svintidigt imorse, kändes iaf så. Ville hinna landa på stationen innan tåget till Västerås gick. Tog en frukost tillsammans med Bella och är nu påväg och sitter på tåget. Mycket folk, hur kan de alltid vara så mycket folk? 

Pappa är på fastlandet för tillfälligt, uppe på hästauktion. Lite spännande och se om vi får hem en ytterligare häst att träna upp. Han sa att han inte skulle ropa in någon häst men man vet ju aldrig med honom. Som om vi inte hade nog med travare där hemma? Oavsett så kanske jag tar en tur till Sthlm och möter upp honom! 





Fjantunge




Trötta tjejer

Okej. Två trötta tjejer tackar för en fantastisk Bootcamp! Jäklar var taggade vi är. Nu blir det att fortsätta i Västerås. 

Kvällen spenderar vi med en fin Jane, imorgonbitti går tåget tillbaka till Västerås = lugn kväll ikväll. KRAM




Tar igen sömnlösa dagar och nätter

Sömn är det heligaste jag har. Och det har jag berättat för er förut. Det har jag inte fått tillräckligt denna vecka av. Därav tystnaden. 
Idag är det fredag, det var alltså en vecka sedan bloggning och inlogg på sociala medier. Saker kan chocka mig och det hände, och för att komma ifatt efter sjukdom, dåliga nyheter och annat oskönt så var jag bara tvungen att checka ut, komma igen när jag vilat upp mig. Min dåliga hälsa håller i mig hårt, jag är inte på hemmaplan för dagen, utan jag är på ett bootcamp i Göteborg för att prova min och Bellas idé. Igår var första dagen och ärligt så var det de bästa campet jag vart på någonsin. När jag kommer hem kommer jag inte bara att vara fylld med energi och inspiration, utan jag kommer göra action av min nya drivkraft- fler ungdomar måste få ta del av detta. Vilken otrolig affärsutveckling. Visst är tempot jävligt högt och det gäller att hålla huvudet kallt för att inte tappa tråden men jag får verktyg som jag inte hade vågat hoppats på. 
Jaja nog om det, här kommer lite reflektioner från en tyst vecka: 

- Vad duktig du var Gina som faktiskt kände när en nödlandning var ett faktum, att checka ut och lyssna på sin kropp är inte det lättaste, och tänk att du den här gången gjorde det innan det var för sent. Heja mig! 

- Bär alltid med dig öronproppar, inte bara för att kunna få stillhet i vardagen för att reflektera, utan för att du vet ALDRIG när galna boktanter hoppar på tåget och väsnas som om tåget var chartrat. Eller när du råkar hamna i rummet på bootcampet med partyprinsarna som kommer mitt i natten, andas högt, vrider på sig osv osv. Herregud vad gammal jag börjar bli. 

- gör en bättre analys på hur stor chans/risk det är att bli kontrollerad på spårvagnarna, nu har vi några gånger missåkt utan biljett och det är inte värt den magont och oron för dem minuterna att bli ifrågasatt. 

- våga ställ krav på att nivån ska vara hög på dessa arrangemang, gällande mat, rumfördelning och innehåll. Vi är här för en sak - utvecklas. 

- Dela med dig till människan som ska inspirera dig att den personen lyckas, tänk det inte bara. 

- det här kommer bli en jävligt tuff dag, inte nog med stök i rummet, utan också att brandlarmet på vandrarhemmet gick halv 5 och jag har inte sovit en blund sen dess...

Förutsättningar för en bra fredag

Fredag! 
Har jobb på förmiddagen i ginagina sen levererar denna eftermiddag bara massa roligheter. Jag och Bella ska träffa Science Park här i Västerås för att få input på vår idé och få ansöka om att gå deras program för företagsutveckling. Låter jätteroligt, så nu hoppas vi att den förväntan står kvar efter mötet. 

Det här kan vara den bästa fredagen på länge, förutom spännande möten så ska jag till frisören och lyxa. Efterlängtat! 
Dock har jag inte bestämt mig om jag ska gå därifrån ljus eller mörk...




Vacker höst

Torsdag, men det känns som fredag. Och det är för att idag kom Bella min fina vän till Västerås. Vi jobbade igenom företagsidéen lite och hon söker också jobb här i Västerås. Superbra och roligt att hon ska komma hit! 

Är det inte galet vilket fint väder? På morgnarna och kvällarna kan de bli lite svalt men annars på dagarna är det som sensommar. Jag och Bella åt lunch på uteservering idag, fantastiskt! 


Hoppas den här hösten blir lika fin som förra! Den har börjat otroligt bra. 

Firar!

Idag är det inte vilken dag som helst utan det är min Farmors födelsedag och exakt 4 år sen jag tog körkort. Är inte det helt galet? Det kan ha varit det läskigaste jag har gjort och ni ska veta att min körkort håller jag ibland som det heligaste! 


Det firas med att åka upp till Ludvika för att hälsa på ABB industrigymnasium! 
Förövrigt, jag har aldrig blivit bättre på bild ;)

Vikt eller karriär? eller båda?

Hejhejallihopa.
Jag var så trött imorse, undrar om det var för att jag körde ett ovant träningspass igår? i vilket fall som helst så tog jag en PW i solen längs Mälaren, snacka om att jag fylldes med energi. Men jag var ju bra osugen innan alltså. Men jag tog mig ut, riktigt bra gjort av mig trots en krävande dag. 
 
Jag har fått en del frågor av nära och kära hur det går med vikten. Jag ska vara ärlig, för det gillar jag att vara. Sommaren gick rätt så bra som ni vet, men sen jag kom hem i Västerås, in i lunken igen och vardagsstressen och jag klarade inte av samma träningen på samma sätt. Så jag fick bakslag. Självklart får man det om man fortsätter äta lika mycket men slutar med träningen. Dock så pressar jag mig själv inte allt för hårt, det är ju inte bara det färdiga målet som ska vara kul och bra utan också resan dit. Men efter några gånger av invägning där jag står still så kör jag igång nu igen, så de blir att ta igen lite av bakslaget. Tills jag är nöjd så sätter jag upp delmål och använder mig av bra knep som får mig att känna mig snygg. Exempelvis bära strumpbyxor (man vill ärligt inte äta när man har ett par på sig och man känner sig snygg), gå i klackar och typ lyxa med andra saker som belöning (i lördags hjälpte Olivia mig att göra mig vardagsfin genom att lägga en fin make-up) osv. 
 
Men ni som känner mig vet ju att mitt huvudfokus ligger på karriär, kan inte hjälpa det. (a) 
 


 

Kärlek till staden




Måndag vecka 38

hejhejmåndag!
Massor av jobb och dagarna bara rinner iväg. 
Det är liksom uppgjort att man ska kommentera något om valet igår, hur det gick, vad man tyckte, hur det borde gått, med mera. Jag är inte förvånad men jag kanske är lite besviken. Jag förstår inte hur SD kunde komma upp i dessa siffror, och för mig känns de som ren förlust. Varken blått eller rött vann, SD tog hem det och de gör mig lite rädd.
 
För att fokusera på det jag kan påverka, veckan. 
Jag har en bra vecka framför mig, mycket jobb men det är så det ska vara! Lite Handelskammaren, lite ginagina, lite ledigt, lite annat spännande på G.

Idag startar träningsveckan iaf, har lite svårt att sova på kvällarna och funderar på om det inte kan bli bättre om jag kör ett träningspass på kvällarna :) 
 
 


 

Stadsparken

Simona drog hem vinsten igår, inte alls oväntat egentligen. Jag kom 3a. 

Nu sitter vi i Stadsparken och myser, pratar juridik, världsproblem och politik. Så roligt att ha Simona på besök! 







Vem är egentligen företagaren?

Tror ni jag klarade av att ligga i sängen eller? Nehej ni. Jag började agera städerska och pysslade på lite. Sprang förbi systemet och hem till Olivia för lite fika och mys. Sen var det dags för att hämta fina Simona vid stationen som har kommit ända från Linköping. Ett år sen vi träffades senast. Simona är en riktig powertjej som jag blir alldeles inspirerad av. Hon pluggar juridik i Uppsala och har ett otroligt sätt att se på saker. Jag får så oerhört mycket energi av den tjejen. 

Den här kvällen har vi lagat gosig pastasallad med knaperstekt bacon, lufttorkad skinka och mango. Jättegott! 

Olivia kom förbi och nu spelas det för fullt, vem är den bästa företagaren egentligen? Återstår att se! 







Här ska jag ligga hela dagen




Mycket nöjd med fredag




Första gemensamma affären

Jag blir så ju så jävla glad. Alldeles euforisk känsla. Henrik har en tendens att varje fredag mellan 12-16 komma med så ruskigt bra nyheter. Dagens blev om vår lägenhet. Vi har så lite kvar och några grejer ska bara på plats. 
Men hans nyhet var att lägenheten bredvid är till salu, och för ett bra pris. Men om det är ett bra pris, så förstår jag helt plötsligt vilken sjukt bra affär vi gjorde. Vi hade pluggat på i månader, allt från hur budgivningen bör gå till, vad man ska titta på, vilka nyckeltal i bostadsföreningen vi skulle läsa av, planer framöver för föreningen osv osv. Vi hade gått på många visningar, vissa objekt kände jag så mycket för och vissa inte alls. Sen när vi kom in i lägenheten som sen blev vår så tittade jag och Henrik på varandra och vi förstod direkt att den här ska vi bara ha.  Men hur gör man då för att hålla sig kall? Allt blir som ett spel och de gäller att hitta mäklarens gråzoner och ta övertaget. Det gjorde vi och det var så sjukt strategiskt, varenda drag. 

Min och Henriks första affär, och det blev så galet bra! 
För en månad sen såldes en lägenhet i huset, lika renoverad som den vi bor i, bara den lilla grejen att den för ganska exakt 700 000 kr mer än vad vi köpte vår för. Det är en rätt så bra ökning, eller vad säger ni? ;) 



Den här lägenheten i vårt hus ligger ute nu på Hemnet, utgångspriset är 400 000  kr mer än vad vår var, och det var ungefär samma standard. 

Roliga uppgifter på kö

Ny morgon. Den här gången på tåget till Örebro, höll på att skriva Göteborg men det är de ju verkligen inte. Inte förrän om två helger. Då blir de götet! 
Jag ska iaf på internutbildning på HKs andra kontor. Ska bli roligt. 

Jag har på tok för lite sömn i bagaget, men de gör inget. Det är helt okej, dagarna fylls med krävande men roliga uppgifter och det ger mig lika mycket energi att genomföra dem som när jag ska klura ut dem. 

Nu, jobbdags! 





Att ställa om sig

Ny dag och nya möjligheter. Idag jobbar jag i egna bolaget. Så roligt att ha helt varierande uppgifter dag till dag. Det svåra är att koppla om, vara senast uppdaterad och hinna med sin plan. 
Men jag gör ju så gott jag kan och jag vet att jag gör det bra! 




Jag gillar politik

Istället för att prata om min stressiga dag så ska jag prata och skriva om ikväll. Jag kom hem, åt lite mat, satte mig i soffan, andades ut och bara loggade ut från all kontakt. Tog en lång dusch, klockan blev sent och nu sitter jag i nattlinne, i vår stora säng och lyssnar på politik. Det har nästan blivit som OS, sportperioden som många följer, först i början tyckte man det var påträngande sen efter ett tag vänjer man sig och innan det tar slut så inser man att det kommer bli ett hål av tomhet. Jag gillar politik, jag gillar att se människor som brinner för det dem gör och jag gillar att man får tycka olika. Jag gillar att ligga i sängen och lyssna, tycka och tänka. För mig själv. Kan vi fortsätta en vecka till eller två? Vill ju det. Måste dem spara dessa bra debatter till sista veckan? Jag vill ha dem lite då och då året runt.


Jag ska förtidsrösta på fredag. Har äntligen bestämt mig om vilket. Har vart kluven kring vilket parti på grund av min hjärtefråga som är utbildning men har bestämt mig för att se helheten och släppa lite på de andra synpunkterna och tyckandet.. 

Lätt dagens bästa låt!


Nu blir det jobb på ställe nummer 3, heja mig!! 

Frukostklubben

Ja, idag var det dags för Frukostklubben i Västerås. Det har flyttat från gate25 till Aros congress center. Det är helt fullt, och lika roligt som vanligt! 





Bara en reflektion

Min mamma och pappa känner mig väldigt väl. Sen jag var liten har dem sagt en grej om mig som verkligen stämmer, men dem har sagt det med glimten i ögat. Dem har sagt:
"Gina är en glad och energisk tjej som alltid gör sitt bästa, så länge hon får den mat och sömn hon behöver". Det stämmer så oerhört bra, ibland vill jag inte erkänna det utan jag vill vara någon supergirl som klarar hur mycket som helst. Men jag gör ju inte det, om jag inte får min mat och sömn. Är det någon som lärt sig det så är det Henrik. 
Idag har jag kastat mig fram och tillbaka från möten till datorn till möten. Knappt hunnit tagit telefonen och varit inne på sociala medier, jag har haft så fullt upp att jag knappt hunnit tänka på veckan som kommer, det är inte likt mig men jag visste att denna dag skulle bli galen så det var bara att bita ihop. Kl 20.40 kom jag hem och kände hur hela jag ville lägga mig raklång i hallen. Mitt huvud sprängs av alla tankar. Och kan ni tänka er, HENRIK HADE INTE LAGAT MAT?!??! Jag trodde jag skulle börja gråta. Men efter att han mött mig i hallen och jag insåg att jag inte ens hade delat med mig av kvällens matplaner och han pussat mig glad så fick jag energi. 
Nu sitter jag och äter. Och jag reflekterar över hur fantastiskt de är att komma hem till en person som typ väntar på en. Som ser framemot att just jag ska komma hem och som möter mig i hallen med pusskrig. Det är typ det bästa.
Att ha någon, att ha ett hem och vara mätt. Gud så bra jag har det.

Första fakturan skickad

Min dag har sprungit iväg, precis sådär som det alltid blir på måndagar. Har jobbat på med allt möjligt på HK och just nu är jag hos min revisor. Med ginagina AB, Gud så mycket grejer det är att komma ihåg och hålla reda på. Jag sa det till Henrik häromdagen att jag måste skapa en arbetsplats för mig i vårt gästrum hemma. Det behövs garanterat. Så jag får försöka ta mig till Ikea i helgen för lite idéer. Det funkar inge bra att jobba i timmar från sängen utan ryggstöd och sånt där. 

Nu har jag skickat iväg första fakturan, as cool känsla iaf. Heja mig! 


Ikväll ska jag på paneldebatt med stadens politiker. Ska bli mycket intressant! Känner mig dock som bomullshuvud på grund av all ny information! 

Direkt från Instagram

Jag och lillplutten Lova, minsta syskonbarnet Henrik har!







 

Tack för fint kalas

Och söndag kväll. Jag och Henrik ska lägga oss. Se en Beck-film och bara få slappna av. Kalaset var supermysigt, vi blev nästan 20 st, tog lite fina bilder. Men så fick jag en stund över ikväll och flyttade över alla bilder från dator och mobil till extern hårddisk för att rensa och för att minnet var fullt. Men inte tänkte jag på att blogga innan det! 

Iaf, tack för en fin dag, har en bra vecka framför mig så nu taggar vi om!




Bakning för kalas

Den här halva dagen bara försvann, då gick ändå jag och Henrik upp tidigt.
Jag har bakat hela dagen, morotskaka och så. Hoppas det blir bra för nu blir det kalas! 





Vasadalen

Ingen bloggning igår, totalt medveten om det. Behövde lite paus och lugn för att stilla min ilska.

Idag är jag på benen igen, handelskammaren är nämligen med och ställer ut i Västerås variant på Almedalen, Vasadalen! 





Kärigt distraherad

Okej, en liten paus såhär på eftermiddagen. Gud. Jag är så fylld med energi, måste varva ned lite. Skriva av mig lite.

Jag har kommit på en sida av mig själv som jag inte riktigt är van med, eller jag kanske inte ha märkt den förrens nu. Min starka sida är att jag är så sjukt effektiv, gör jag saker i hemmet så kör jag t.ex. bara på, känner inte efter så mycket. Jag kan liksom göra många saker på en gång, städa, tvätta, laga mat, bädda, plocka bort saker och jag tror att anledningen för detta är att jag har en struktur inställd i mig att t.ex. om jag går från badrummet för att ta med mig tvätt ren tvätt så tar jag också med mig parfymen som ska vara i sovrummet tillbaka, jag går in i sovrummet, ställer undan parfymen, ser att det är obäddat, bäddar, har kvar tvätten i handen, lägger in tvätten i garderoben, ser att min mobilladdare ligger på golvet, tar mobilladdaren och lägger den på sin plats i köket, ser att disken behöver plockas ut ur maskinen, kommer på att jag måste tina köttfärsen, gör klart maskinen, hämtar köttfärsen, tvättmaskinen piper och den är klar, på vägen in till badrummet tar jag med mig tofsar som ligger utspritt på exempelvis soffbordet, går in och tar tvätten, kommer på att jag inte rengjorde stenbänken i köket, tar med mig rengöringsmedlet från badrummet in till köket, torkar bänken osv osv.. Det här är jag i ett nötskal. Jag ser liksom hela vardagen som spelet Tetris ungefär. 
Men, det finns en sak som kan störa mig, eller närmare sagt, distrahera mig.. och det är Henrik. Ibland när han kommer hem så fixar han lite sen brukar han lägga sig och se nyheterna en stund, och då dras jag till honom likaväl som om han vore en godisskål. Jag blir heltokig av honom. Jag kommer av mig totalt och vill bara lägga mig (typ helst på honom men då brukar han protestera lite) bredvid honom och suga in den fina känslan jag får av honom, lugn. Jag omfamnar energin han ger mig och brukar jämföra mig själv som en magnet till honom. Det är galet hur mycket man kan tycka om en människa. Jag älskar honom så mycket att jag kan få lite ont i magen. Hans smilisar, ögon, hår, doft, uttryck, skratt, skämt, omtänksamhet får mig att smälta. Allt typ. 
Tänk att jag har fått träffa någon som dig, redan i december har det varit vi i tre fina, underbara år. Du är bäst. Du är mitt liv.

Egna fransar på roliga dagar

Okej, ärligt vem trodde de skulle ta 4 timmar att göra 5 plåtar bullar? Inte jag! Men Gud så goda och fina. Bilder kommer under dagen, nu blir det jobb.
Först i ginagina AB och sen på Handelskammaren. Kram 


Igår fick jag frågan av en elev vart jag gör mina fransar någonstans. Det såg ju så äkta ut. Jag fick svara utan att börja skratta att det är ju för att det är mina egna. 
Men om jag ska jobba bland såhär gulliga elever så kan jag givetvis leva med det. Bonus! 

Att ställa om sig

Hallå där! 
Det är redan onsdag, galet hur fort tiden går. Det säger jag alltid, jag vet. Men den gör ju det. 
Idag är jag på kontoret, i eftermiddag går jag över till andra jobbet på ABB industrigymnasium. Det ska bli roligt.Jag är inte riktigt van om att ställa om mig själv ganska snabbt för att kunna gå in i andra tankar men jag antar att jag får träna på det. Vardagen blir ju väldigt hattig för tillfället, men då är det tur att man har loggbok så man kan uppdatera sig och veta vart man är i varje projekt. 

Vad gör ni idag? Ikväll kommer några tjejer förbi och det blir bullbakande (jag vet, hitills har jag bara bakat småkakor) mys. 
KRAM
 
 




Nöjd med dagen

Så trött tjej. God natt. 

Fisk på första dagen

Första arbetsdagen på ett nytt ställe, huvudet fullt med ny information. Var tvungen att åka hem och landa lite genom att laga mat, ikväll blir det somrig fisk på grönsaksbädd. Låter nice och hoppas att det blir lika gott. Svårt att laga torsk, iofs för att jag aldrig heller har gjort det förut. 

Min älskade finis har renoverat idag också, han och en kompis håller fortfarande på. Fixar det sista i köket. Ikväll blir det dock vila för mig! 






Hej ginagina AB!

Stor dag framför mig, nämligen min första arbetsdag i ginagina AB! Så otroligt roligt! 




Bakd(sl)ag denna måndag

Den här måndagen alltså. Min jobbdag var helt galen, en paus på hela arbetsdagen mellan 9-17, kastade mig iväg för att storhandla för veckan, åkte hem, packade upp alla matvaror, lagade mat, tog all disk och ställde mig sen och bakade kakor till helgen, förberedde deg till imorgon och städade igenom köket. Nu lade jag mig. Jag fick mig ett riktigt smakprov på verkligheten idag.

Kola och chokladkakor

Halvsliten men effektiv Gina 

Mitt fina förkläde från mamma som jag gör de bästa kakorna i! 

RSS 2.0