Ledarskap är inte en position, inte en funktion utan en relation

Kom hem från skolan för ett tag sen, vilken dag! Vad bra jag mår. Dagen började med att vi körde varvet runt så att man fick höra hur de andra i klassen hade upplevt sin period. Ibland vill jag bara räcka upp handen och fråga mer men kände att jag fick hejda mig. Så himla intressant.

Vi har börjar kursen "Praktiskt ledarskap" block 2, sjukt användbar måste jag säga. Man kan referera direkt till de praktiska ute i arbetslivet vilket är nyttigt och roligt. Vi gick in på ämnen om ledarskap och skillnader samt strategier bakom chef- och ledarroller.
Nu ska jag fixa massa smått som jag ligger efter med, ska mailas och skriva klart anteckningar m.m.

Erika, Maria och Malin, fina flickor!


"En framångsrik chef agerar som ledare på ett coachande sätt"

Back on track, skola imorgon!

Är fortfarande förkyld, galet. Jag ska vara väldigt kort ikväll med bloggandet. Har typ tusen saker att göra och jag ska snart gå och lägga mig. Skola imorn efter 6 veckors praktikpaus, åh vad efterlängtat att träffa alla igen.

Iaf, jag har haft en jättemysig helg tillbaka här i Västerås. PUSS

Sorg blandat med inspiration och motivation till tusen!

Nu lämnar jag kontoret, jobbigare än väntat. Men, all kärlek till Be Better Online alltså, kunde inte fått en bättre första praktikplats.

Bild från fotograferingen i GöteborgDagar med kunskap från start till slut

Sista dagen på praktiken, känns sjukt. Förresten är jag sjuk. Riktigt sjuk. Men jag kunde inte låta bli att åka till praktiken ändå. De är liksom sista dagen, då bara måste jag vara här. Har några uppgifter att fixa och vill verkligen bli klar så jag kan lämna skrivbordet med en skön känsla. 
Ikväll känns de som om jag kommer gråta lite, tanken var utgång i Stockholm med fina Steph, god middag och en massa mys. Men nu när jag är så fruktansvärt dåligt så säger min kropp ifrån, klarar helt enkelt inte alls av det. De blir V-ås direkt ikväll och bara VILA. Jag ska stänga in mig, deppa hela kvällen för att praktiken och fina Stockholm är över. Så kan det vara. Nej men imorn är jag back in track. De blir bra med rutiner och skolan och Västerås. 

Nu ber vi bara lite att vägen till sommaren går som jag vill. Fick ett litet tråkigt besked idag, verkar som att jag måste ställa in föreläsningen/workshopsen på Gotland. Vi har ändrat några krav från utbildningen, för nästa sökandes krävs 2 års erfarenhet, då blir de automatiskt fel målgrupp. Vi får se om vi löser det, lite dumt från både mig och lärarna att kanske inte ha den kommunikationen, men så kan det bli.
Nu, måste jag snabba på, har en lång to-do-list på kontoret som faktiskt är viktigt. PUSSS

Sista lunchen på praktiken blev på Vurma, jättegott!

Tjejen som inspirerar mig, vem inspirerar dig?

Det är juni och jag är nybakad student, jag har knappt sovit ut i helgen och kan fortfarande känna av fredagens studentfestande i armar och ben.
Jag trycker på den röda "stop"-knappen på bussen och går av när den stannar, helt ute i ingenstans tyckte jag då. Försökte se någon sorts skola men fick inget resultat, började titta efter vägskyltar och fick se att jag ändå var på rätt väg. Jag gick in mot skog, kom fram till ett ganska fult tegelhus och en parkering där det kryllade av reserverade skyltar.
Jag mötte en tjej som jag såg var lite äldre än mig, men jag tyckte inte då att de skilde mycket, hon såg ungefär lika vilsen ut som mig och en hel skopa mer självsäker. Tog inte lång tid innan vi började prata. Vi gick in byggnaden, satte oss vid ett bord, vi var tidiga båda två. Tjejen var också ursprungligen från Gotland, vilket sammanträffande.
Jag sa att jag var så varm, det var varmt ute, de var ju försommar ändå. Hon tipsade mig om att dricka kaffe, eller något varmt. Då lurade man tydligen kroppen och den kyler ner sig själv. Jag blev imponerad men samtidigt inspirerad, fan den här tjejen var cool. Ofta man vet sådant tänkte jag.

Den här tjejen sökte samma utbildning som jag, där satt vi, två tjejer, kanske dem största konkurrenterna då vi fightades om samma skolbänkar i höst, men jag, hon eller vi tänkte aldrig så. Jag gillade henne, jag ville att hon skulle sitta där i höst i bänkarna med samma utstrålning och ge mig samma energi. Jag ville att vi skulle jobba i team. Jag som var först in på intervju, delade med mig av de kluriga frågorna som jag minns när jag kom ut medan hon väntade på sin tur.
Det sista vi sa till varandra innan vi åkte hem till våra vardagsliv var ”Vi ses i höst”, sådär lagom klyschigt men o så sant.

Hur bra är det inte att ha någon som alltid tänker på ditt bästa, hur bra är det inte att kunna dela med sig av kunskap och därefter kunna bli de bästa av varandra, hur bra är det inte att ha någon som lyssnar oavsett hur knäppa idéer du har, hur bra är det inte att känna trygghet med personen du delar sjukt mycket med, hur bra är det inte när man jämt har kul tillsammans, hur bra är det inte att det alltid finns en trygg soffa att fly till fort man är i obalans, hur bra är det inte att ha en bästa vän som har en funktionalitet som extra mamma. Jag älskar det. Kan ni tänka er att jag har detta?! Galet vad lycklig jag kände mig just.

SUMMA SUMMARUM, den här tjejen vid namn Emelie, hon ger mig inspiration varje dag. Hon får mig att känna att jag också kan lyckas, hon tar ner mig på jorden när det behövs och hon är brutalt ärlig vilket jag älskar. Vet ni vad de finaste är i kråksången? jag kan liksom leva när hon lyckas, vilket gör att jag har dubbelt så lätt för att bli glad för något extra, sjukt smart strategi! ;)
Lyckas hon, lyckas jag. Lyckas jag, lyckas hon.

Hej sjuk(t), dålig onsdag

Hej en tidig ögoninflammation, hej förkylning, hej kallsvettning, hej feber, hej hes röst, hej en öm hals och hej Ginas onsdag. Nu är de jävligt läge att bli bättre, jag gör allt för att kurera mig och bestämmer mig därför för att vara hemma imorgon med. De här är fruktansvärt, men de känns som om att ger jag inte de ett försök nu så kommer jag aldrig bli bra.
Vill bara flika in med att jag har världens mysigaste vänner, dom ringer och undrar hur jag mår när jag är sjuk, dem till och med spelar in roliga videos för att göra mig bättre till mods, och dem storlyckas! Massvis av kärlek från mig till dom.
Nu, total läggdags. PUSS

Jag kanske är sjuk i huvudet men inte i halsen?!

Shiiiit vad förkyld jag är. Micke på kontoret frågade nyss om vi har ett djur på kontoret, detta menas att jag måste låta en hel del. Sorgligt med mitt snörplande.
Jag bara ska göra saker ändå, jag har liksom bestämt mig. Jag har varit på kontoret sedan halv 1 och fått en jävla massa gjort. Underbart!
Ikväll ska jag äntligen äntligen träffa fina Maria. Oh hell vad jag saknat henne. Puss

Nu får den fan släppa lite känner jag

Min förkylning dödar mig så nu blir det hem och sova till imorgonbitti. Helt galet!

Måndag, äntligen!

Äntligen måndag! Jag har längtat, faktiskt. Sen jag kom hem från Göteborg till Stockholm så är vila de enda jag har gjort, och pratat. Jag bara babblar och babblar..
Nej men de känns jättekonstigt att jag bara har en vecka kvar av praktiken, när jag hade tekväll hos Steph insåg jag faktiskt hur jobbigt det kommer bli att lämna henne och hela företaget. Shit vad jag har fastnat här och jag gillar det verkligen!
Hur som helst, jag ska ge järnet sista veckan, jag har börjat avsluta rekryteringen och ska klargöra några sista projekt.


Du gör väldigt ofta min dag

Sitter på tåget nu mot Stockholm. Jag har haft helt magiska dagar. Jäklar vad jag hade kul igårkväll från början till slut, jag har ont i magen av allt skratt. 
Min morgon har varit helknasig, om jag ändå bara kunde berätta. Något jag kan berätta är att vi avslutade hela konferensen med bastu och bad. Jag badade inte (!) men de var så otroligt vackert. Bastun hade fönster på ena väggen och låg liksom vid vattnet så man tittade rakt ut. Otroligt.
Här kommer några bilder från igår när jag och Steph tog en promenad under konferensen.

Otroligt fin tjej!


SsssssstephNär vi firar!

Oh hell vilket firande. Jag trodde liksom att jag var med men shit, snackar vi drag så snackar vi drag. Men gud så kul vi hade, efterfest till kl. 8 imorse och just nu är jag stendöd. 
Vi firade att två på Be Better Online, Ludde och Steph har fått förlängt anställning. De är ju helt awesome! 
Eftersom bilder säger mer än tusen ord så ger jag er några..

Kvällens absolut bästa bild!


När jag ber några i företaget om en puss


Jag och Jocke!


John i företaget


Killarna på Be Better Online

Konferens dag 2

Nu har vi haft en bra lektion i sociala medier av en här på företaget. Vilka möjligheter det finns!
Snart är det väl dags för fotografering, tills dess leker jag och Steph amatörer!

Projektledare Steph och tekniker Mikael!


Projektledare Marcus och jag
Några ur göteborgsgänget!

Konferens dag 1

Hallå vänner! 
Nu är dag 1 med konferensen över, har varit en sjukt lång dag med sjukt intressant innehåll! 
Först och främst ska jag berätta för er att de var hur kul som helst attfå träffa resen av Be Better Online. Helt otroligt vilket gäng! Inte konstigt att vi kan leverera med dem här människorna bakom spakarna.
Konferens har innehållt bl.a. min konkurrentanalys (utbildade och gick igenom den för gruppen), genomgång av processerna, nya hemsidan, vad vi kallar oss och så vidare. Jäklar, vi har betat igenom ett helt körschema och faktiskt hållt tiden väldigt bra. 
Vi avslutade kvällen med bowling uppdelade i lag, jag var totalt sämst, iofs var inte de så förvånande heller men de var roligt, och de är ju de viktiga.. visst?!

Imorgon ska vi gå igenom säljpitcharna som jag pratade om, projektledning och fotograferas inför den nya hemsidan. Wohooo vad roligt!

En annan nyhet jag har är att jag fick nu bekräftat att jag får åka till framtidsdagarna på Gotland om jag vill. Jag har bidrag från skolan och de stöttar mig oavsett. Sjukt kul faktiskt. Om allt går ilås står jag alltså nere på Gotlands högskola och berättar om mitt liv som student i en främmande stad, Yrkeshögskolans upplägg och hur de är att ha LIA på ett företag som har startat från grunden av rena entreprenörshuvuden. Spännande!

PUSS
Inspirera andra, lockande! Visst?

Sitter nu på tåget påväg till Göteborg med Be Better Online, vi ska på konferens till lördag. Kommer bli jättekul att få träffa hela Göteborgskontoret! :)
Om ca en halvtimme är vi framme, jag och Steph ska bo på hotell nära stan och kontoret. Planerna för dagen är väldigt intressanta, säljgänget ska träffas och utbyta pitchar för att inspirera och motivera varandra en dag, vi ska gå igenom konkurrentanalysen som jag la upp och titta närmare på projektledning och kundrelationer. Superspännande!
Känns konstigt att de är snart är dags för Västerås och skola igen, nu har man liksom kommit in i Stockholmslivet och långa dagar med gänget.
På tal om något helt annat så ringde en person inom kommunen från Gotland som vill att jag kommer ner under framtidsdagarna och föreläser om min skola, utbildningen och praktiken. Vi får se om detta kommer  ro i hamn men kan ni tänka er så kul att få åka och inspirera andra gymnasieelever och berätta hur min resa har varit. Fick jag ge alla andra ett råd så är det att läsa på Yrkeshögskola. Helt awesome måste jag säga.
Vi hörs under dagarna! PUSS
Sitter nu på tåget påväg till Göteborg med Be Better Online, vi ska på konferens till lördag. Kommer bli jättekul att få träffa hela Göteborgskontoret! :)
Om ca en halvtimme är vi framme, jag och Steph ska bo på hotell nära stan och kontoret. Planerna för dagen är väldigt intressanta, säljgänget ska träffas och utbyta pitchar för att inspirera och motivera varandra en dag, vi ska gå igenom konkurrentanalysen som jag la upp och titta närmare på projektledning och kundrelationer. Superspännande!
Känns konstigt att de är snart är dags för Västerås och skola igen, nu har man liksom kommit in i Stockholmslivet och långa dagar med gänget.

På tal om något helt annat så ringde en person inom kommunen från Gotland som vill att jag kommer ner under framtidsdagarna och föreläser om min skola, utbildningen och praktiken. Vi får se om detta kommer  ro i hamn men kan ni tänka er så kul att få åka och inspirera andra gymnasieelever och berätta hur min resa har varit. Fick jag ge alla andra ett råd så är det att läsa på Yrkeshögskola. Helt awesome måste jag säga.
Vi hörs under dagarna! PUSS

Mera!

Kan ni tänka er, till och med jag som låg sjuk igår fick ett oväntat paket. Det innehöll en fin rosa ros och jag inte låta bli att bli lika glad för oväntade överraskningar. I love. 
Att man hade beundrare i Stockholm också var något nytt. Se så fint!
Ja, hur mycket vet du egentligen?

Jag hittade det här inlägget i min blogg som är publicerat för ca ett år sen. Jag ställer frågan om hur mycket ni känner mig, nu tycker jag det är dags att se hur mycket som har förändrats!


Ja, för att kommentera och uppdatera:
1. Det hör kan fortfarande vara de värsta jag vet, jag klarar inte av det. ÄCKLIGT!
2. Det är så roligt, för att just den här händelsen berättade jag för en nära häromdagen!
3. Finns inget speciellt att säga om de mer än att jag borde scanna in sidan jag var med på.
4. Gör inte de längre då jag inte bor hemma längre..
5. Detta är förändrat, ni kan plussa ihop student + bor i egen lägenhet + firar tenta och alldeles för mycket alkohol..
6. Jag kom in och trivs fruktansvärt bra! Wohooo!
7. Njaa, jag gör de inte men börjar kanske känna av FIN vänskap.
8. Några har gått sönder och några nya har kommit.
9. Blir mer och mer så med åren, fy, buu för husmanskost!
10. Gör de fortfarande, kan numera sova utan men sover då väldigt dåligt!

PUSS

Alla hjärtans dag 2012

Jag kan inte är i de bästa toppskicket nu om man säger så, jobbet åker på konferens imorgon till Göteborg och tanken är att jag skulle med. Och här ligger jag i en etta i Hornstull med småfeber och trasig hals på alla hjärtans dag medan solen strålar utanför.
Jag får nästan bita lite i läppen och tänka på sommaren om jag inte ska släppa igenom några tårar. Min älskling är i en helt annan stad och gör säkert någpt helt annat än att tänka på hur ensam man kan känna sig en kärleksdag, och min fina familj är på andra sidan havet och mamma har säkert bakat något fint och slagit in några paket som hon alltid gör som står och väntar på köksbordet. Aww mamma, mamma.
Mina planer på alla hjärtans dag är iaf:

11-13 Vila
13.00-13.05 Ta två alvedon
13.05 - 16 Försök att läsa boken
16-18 Vila
18.00-18.05 Drick te och svälj några fler alvedon

Sjuk, igen!

Och helgen slutade med feber. Fan. Känns inte alls nå kul. HUr som hlest har jag haft en himla bra helg, kom över en massa människor efter middagen på lördagkvällen. Pratade ne massa och gick sen vidare till en bar här i Västerås. De gick en halvtimme sen tröttnade jag och ville hem och sova. Sagt och gjort, sov tio timmar och fick sen feber, otur.
Blev alltså ingen praktik för min del, sug på den. Okul, om de finns något som heter så. Nu ska jag borra ner mig i soffan, sätta på en film och dricka te. Hej va de är synd om mig.

Väldigt fin del av mig.

Lööördag

Åh det är lördag och jag har liksom ingenting planerat, wiie! Henriks syster och hennes familj var här nyss, kan inte låta bli att älska barn. Aww, jättetrevliga var dom, första gången vi möttes faktiskt.
Min fina Erika kommer till Västerås snart, hon ska äta med oss ikväll så får vi se om de kommer över några fler till lägenheten, man vet aldrig på lördagar och jag lyckats alltid få ändrade planer.

Eriiiika!

Helg!

Nu blir det Västerås för att träffa min babe, äntligen. Så jag har längtat! PUSS

Fredagslunch!

Så härligt med fredag, jag har haft två intervjuer idag ooch väntar nu en tredje! Före det blir de lunch med fina Steph!


Steph


Lunchdags!

Fin fint!

Sitter ännu på kontoret och jobbar ut det sista av dagen, bara jag och Steph kvar.
Förresten, min lunch var awesome, förutom att lunchen var god så var det ett mycket trevligt sällskap av Gustaf, fick inspiration har och nu praktikplats nummer 2. Kommer bli underbart kul! Berättar mer om de senare.

Ikväll ska jag möta upp efterlängtade Maria för tjejmys. Gaah vad jag saknat henne.


Onsdag

Hallå där!
Känner mig lite trött, har ändå sovit tio timmar i natt. Kanske att de är mycket nu, vet inte riktigt!
Jag längtar till nästa vecka när de är dags för konferens med jobbet. Vi ska åka till Göteborg och träffa resten av gänget och göra en massa roligt. De kommer bli nice.
Imorgon har jag en spännande lunch på schemat. Jag ska möta upp Gustav Oscarsson som är grundare för mittforetag.se och Academy of Excellence m.m. för att höra på hur han har jobbat med sina företag och berätta lite vad jag står idag. 

Puss på er!

dags för gym!

NU har jag lagat mat och satt mig ner för första gången på hela dagen. Helt slut. Ska typ gå och lägga mig snart, skönt. 
Jag var förbi ett gym på vägen hem, där kommer jag börja träna på torsdag med min fina kollega. 
Nää, har inte så mycket tid för detta, nu blir de tentaplugg. PUSS

Hamnat så rätt!

Vilken dag! Jag trivs så bra på min praktik att jag inte vill lämna kontoret på dagarna. Vill liksom vara kvar här, galen känsla.
Idag har jag följt med på möte för att informera om våra tjänster, riktigt intressant och lärorikt. Jag har också haft två intervjuer för rekryteringen, jätteroligt! Vilken känsla de är när de känns bra med personerna. Blir alldeles glad när man liksom hittar rätt. Nu är det bara att snacka ihop sig med chefen så får vi se om dem tyckte de var lika rätt som jag!
Nu ska jag följa med min fina kollega Steph för att se över priser för eventuell träning på ett gym i närheten. Har ju 3 veckor kvar här, lite mindre men de kan vara värt att kolla upp.
Hörs ikväll babes.

Lämnar ön

Nu lämnar jag den här sötnosen för den här gången. Känns faktiskt lite jobbigt. Men nu blir det Arlanda och Stockholm och jag ska tagga för en riktigt bra vecka!

finaste du, lycka!


Vem vill inte vakna av den här sötnosen? Nu myser vi framför den öppna brasan här hemma med lite frukost innan jag ska börja packa..


Nu har jag fått god mat, då är jag nöjd

Nu har vi firat klart mamma, jag ska snart gå och lägga mig. Vilken kväll och herre gud så mysigt. Har saknat detta lite, få ventilera med folk man inte träffar så ofta. Eller folk och folk, släktingar rättare sagt.
Imorgon är de dags för att åka hem igen, saknar praktiken lite så de blir lagom att komma tillbaka till verkligheten. Har en rolig vecka med mera rekrytering och spännande utmaningar.
God natt och hoppas ni haft en bra dag.


Chokladtårta, I'm in love.

Födelsedagsbarnet

glädje

Idag är det två månader sen jag träffade dig, vilka månader! Puss

Födelsedagsfirande

Idag fyller underbara mamma år, grattis grattis. Hon har redan fått en massa fint och de luktar chokladtårta i hela huset, mums!
Kan knappt inse att det är så många år sen vi var på Kap Verde med hela familjen, otroligt. Så himla mysigt det var där, ett resemål jag verkligen kan rekommendera. 
Jag ska gå ut och hjälpa till lite i köket, flyger inte hem förens imorgon till Stockholm så nu blir det att njuta av en riktigt söndag. PUSS

en ganska arg Gina

hallå där, så det kan bli alltså.
Jag, lillasyster + två kompisar, bror + respektive åkte skidor i eftermiddag. Så otroligt mysigt. Det var strålande sol och totalt iskallt.
Jag har gjort illa mitt knä, riktigt mycket.
Just nu saknar jag min Henrik från Västerås så mycket att jag nästan vill bita i min egen hand, om ni undrade alltså. Nej men lite seriöst nu, hela jag värker nästan av knäet och saknad.
PUSS
Syster som håller på och larvar sig
Värsta ledet!


Jätterädd inför backen!


Frost i håret


Lillans fläta efter åkturen


Familjeliv

Lördag och jag är utvilad, sov över 12 timmar i natt. Otroligt skönt. Dock känner jag mig lite hängig.
Jag har träffat min fina vovve här hemma, bror + respektive och jag känner mig alldeles glad för det. Ting som gör mig alldeles glad.
Nu ska jag nyttja den gotländska naturen och åka skidor, så otroligt fint här med all snö.
Hoppas ni får en bra dag!Kärlek på hög nivå

När jag kom hem igår så slängde jag ner väskorna och sprang in till mina bebisar. Helt galet vad jag saknat dem. 
Den kärlek jag har till dem går inte att ta på, jag tycker om dom så mycket att jag får ont i magen varje gång jag ska lämna dem.
Idag är det fredag och jag ska ha en hel mamma & dotterdag.

Låt mig landa

Har precis kommit till Arlanda, känns inte riktigt som jag landat idag, har liksom varit på språng hela kvällen. Snart är jag hemma och ska få träffa min underbara familj igen. Aww vad jag har saknat dom. 
Jag har haft en fin vecka, min praktikplats skulle inte kunna bli bättre. Det är så roligt att vara på ett ställe, med inspirerade människor och lärorika uppgifter. Jag vet att jag har mycket att lära, och de är otroligt roligt ändå.
Nu när jag åker till Visby känns de som att jag åker till fel håll, borde åka till Västerås egentligen, men men, jag får sakna min sötnos ett litet tag till. 

Puss

Hemgång på ingång!

Nu mina vänner, lämnar jag kontoret för den här veckan och åker hem och firar mamma på Gotland. Sjukt bra och givande vecka, Vi hörs senare! PUSS

Jag har dem rätta omkring mig

Vilka fina vänner jag har i min omgivning. Kan ni tänka er, de kände jag när jag stod på tunnelbanan imorse.
Jag träffade fina Sofia igår, vilken himla fin tjej alltså. Jag blir alldeles glad hur lätt det kan vara att prata med någon som man inte träffat på jättelänge. Vi va och åt på Vapiano igår och åkte sedan hem till mig för att ha en riktig tjejkväll, ni vet sådär när man ventilerar allt mellan himmel och jord. Så skönt!
Bara för detta är jag laddad med total positiv energi idag, de bara strålar liksom.

Sofia, otrolig tjej!

Ansök du med!

Min fina Erika nappade igår på hemmakväll, kan ni tänka er? Vad hade man gjort utan en sån fin vän. Vi såg film, pratade och somnade relativt tidigt.
Idag på kontoret har jag hållt mig till nyttoprylar, rensat upp och lagt mycket fokus på rekryteringen. Ansökningarna ramlar in vilket är jätteroligt!
Ikväll ska jag möta upp fina Sofia för lite tjejmys. Jag hoppas att vi hittar något bra ställe att kanske äta på och bara uppdatera varandra. 
Förhoppningsvis blir det Gotland imorgon om inte snövädret hotar flyget, vore ju tråkigt. PUSS

Sjukt koncentrerad Steph!


Mina dator här på kontoret

RSS 2.0