Ta-igen-helg

Oh vilken skön helg, jag har hunnit komma ifatt, vilat, ätit god mat, betat av en massa jobb, tittat på film och besökt nära och kära. 
Jag tänkte att jag skulle se någon spännande film såhär på förmiddagen, mitt filmval var sådär, sjukt spännande men det resulterade i att jag satt på nålar i över en timme. Den var hemsk. Och jag fick så hög puls under filmen att  jag var tvungen att pausa då och då.


Jag har en utmanade vecka framför mig, först jobb, årstämma och styrelsemöte, visning på lägenhet, stormöte med övernattning i Stockholm. Åh. Glädje!

Avslutar fredagen med att signa för ett förstahandskontrakt på en lägenhet mitt inne i centrala Västerås, lyckan är total!!!

JubiluemStort med fredag

Fredag. Så skönt. Dagens möte är avklarat och jag ska äntligen avsluta på kontoret, för att åka vidare till nästa kontor. I eftermiddag blir det jobb med ginagina AB vilket känns roligt, har lite pyssel med det och jag tänkte jag skulle försöka att bli klar innan helgen. Jag vet att de kommer bli en del jobb i helgen iaf men de vore fint att få to-do-listan att bli något kortare. Jag ska åka bort och träffa en fin vän i helgen och personen är väl medveten om att jag stjäl några timmar till jobb. Det ska bli skönt att checka ut för att bara ta de lugnt och göra det jag känner för.
 
Imorse fick jag panik när jag inte hittade mina svarta byxor, jag fräste lite åt Henrik och sa att de måste vara han som har städat bort dem, vi har ju visning på vår lgh då och då (dem officiella är ju på söndag och måndag men den måste vara i trim hela tiden) men hela händelsen fick mig att inse att, hallå, jag behöver ett par jeans. Vanliga blåa mörka jeans. Jag har ju inte ett par i hela garderoben. Och det märker jag såhär i slutet på november? Grejen är ju att jag går ju ofta i klänning på jobbet så de är väl det som gjort att jag inte märkt av det. Aja, strunt i det.
 
Planen för eftermiddagen och kvällar är först kontorsjobb, sedan mingel och sen typ soffhäng. Låter bra va? Tycker jag med!
 
 
Ni har väl spanat in vår vackra lägenhet? I love!

En lite lyckligare uppdatering

Ja, jag vill börja blogga igen. Jag mår ju bra av det, att skriva av mig, få ur mig tankar och idéer och inte hålla allt inom mig. November kan ha varit den tuffaste månaden i mitt liv. Inte bara för att jag och Henrik har brutit upp utan också för att vi tvingas bo ihop, ha mäklarmöten tillsammans, diskutera ekonomi, klara av mitt jobb, driva företaget framåt, komma ihåg att ta hand om mig, försöka att hålla mig frisk, klara av känslan av att lägenheten ska bli någon annans, försöka hinna med att hålla kontakten med familjen och hinna andas. 
 
Jag tycker att jag gör detta bra, vi klarar oss. Vissa kvällar kan faktiskt jag och Henrik skratta tillsammans och vissa kvällar äter vi till och med middag tillsammans. Vi håller det på en bra nivå ändå. Det är inte enkelt, det är svårt att inte dela allt med varandra längre och det är väldigt konstigt för mig att inte tala om när jag kommer och går. Vi försöker varje dag att göra det bästa av de som är. 

Jag vet inte om det är en tillfällighet eller om det bara är sådana tider nu men jag jobbar väldigt mycket, därav också det dåliga bloggandet. Jag är på jobbet eller andra ställen 7.30-22 och när jag kommer hem sover jag mest. Det är skönt att fokusera på annat när jag är på jobbet, jag mår bra av att gå in i saker och köra all in. Däremot blir jag mycket tröttare nu. Jag har svårt att somna på nätterna och det blir liksom bara så. Jag har absolut inte hållit mig frisk. Nästa vecka blir mitt 5:e läkarbesök på två veckor och jag är inne på antibiotikakur nummer 2. Jag blir nog lite trött av den också.

I veckan har jag haft tuffa prövningar, i tisdags hade vi ett alumnievent med tokmycket människor. Eventet sedan innan har vi haft en målsättning på ca 2 h långt event och ca 20-30 personer. Det här var ett event på 3 h och vi hade en målsättning på 60 personer. Gud vad vi har jobbat med detta event, det har inneburit föreläsningar på skolor för min del, marknadsföringsjobb, ringa runt och bokat lokaler m.m. Även fast mina provata förutsättningar var som dem var så är jag så stolt att jag som ledare inte ställde in. Jag lyckades ta igenom mig detta och gjorde det sjukt bra. High five till mig själv alltså, veckan fortsatte med fler event och tillställningar på Handelskammaren och jag har ett superviktigt möte imorgon för mig innan jag kan slappna av och ta helg. Jäklar. Jag biter ihop och kör och ska ge mig själv en fin belöning när jag klarat denna vecka.
 
På söndag är det visning och måndag lika så. Måtte någon vilja ha vår lägenhet, jag vet att de redan finns intressenter så vi lär bli av med den. :)


Det jag vill ta med mig från denna månad är att när det krisar för en person, som för mig i detta läge så blir det så himla tydligt vilka fina människor man har omkring sig. Jag har en fantastiskt chef, fantastiskt fina vänner, föräldrar som ställer upp och kollegor som hittar på roligheter. Tack så mycket, gullungar.

Jag kräks lite inombords
En skrattande situation

Okej, jag sitter på bussen påväg mot Västerås från Arlanda. Älskade Västerås, mitt hemma och min stad. Även fast jag inte har mina blodsband där eller alla jag önskade så är det ändå Västerås. 

Jag vill höja blicken nu, Jag tänkte skriva "måste" men jag måste ingenting, jag vill. Nu har jag gråtit i en helg, och nu får det vara stopp. Jag måste tygla mig själv, jag har gjort ett val. Vi har gjort ett val och då gäller det att lyssna och stå bakom det. Jag har en massa saker att se framemot, det sista jag ska bli är något offer, för det är varken jag eller H. Nu tar vi fram styrkan och gör detta på ett riktigt snyggt och bra sätt. Ett sätt som är hållbart längre fram. Vi kommer få stora utmaningar framöver, redan fått en av dem vilket är att vi ska sova under samma tak. Jag vill inte säga bo för jag bor på jobbet och trivs med det, men jag sover hemma. Förutsättningar kan bli ändrade och det är bara att bita ihop och göra det bästa situationen. Med glimten i ögat skriver jag att det är ju fantastiskt att vi köpte en 3:a, ifall vi någon gång skulle behöva ha varsitt sovrum. Varsågod att skratta. Det gör jag. Åt mig själv, åt oss och situationen. 

Men det är måndag, jag är supertaggad på en em/kväll med massor av jobb. Är ni? :) 
Att bryta upp är att bryta ihop, eller?

Ja. Nu kommer det här inlägget som jag har börjat skriva tio ggr, slutat, tänkt, skrivit om, suddat ut, skrivit till. Och börjat om. Nu är jag här igen. Och vill publicera. För min egen skull. För att ha det svart på vitt. 

Sen jag flyttade till Västerås så har jag jobbat väldigt hårt, jobbat hårt för att göra bra ifrån mig, kämpat varje dag igenom skolan, bestämde mig för att jobba vid sidan om, slängas mellan Västerås och Gotland på grund av hemlängtan, inrett min första lägenhet och allt vad det innebär och försökt att göra vad som förväntas av mig. Det har gått så bra, men självklart har det gjort det, för jag har inte gett upp utan jag har lagt hela min själ i resultat. Jag träffade en fin kille i december 2011, det blev vi, vi flyttade ihop, vi bytte upp oss och vi stöttade varandra. Det har varit så tufft i vissa lägen, vi har haft kriser men vi har alltid klarat oss igenom det. 
Gällande min karriär så har den blomstrat lika starkt som en vår och försommar gör fast året runt, på väldigt kort tid. Jag insåg inte att jag satte ribban så oerhört högt (av rädslan att inte uppnå mina mål innan jag var 30) att jag uppnådde flera av dem under ett år, istället för mina nio år. Jag gjorde utmaningen hårdare mot mig själv och sänkte målen till jag skulle fylla 25 år. Hårdare mål att uppnå, hårdare liv att leva. Jag gjorde allt för att uppleva dem, till vilket pris som helst, och nu såhär när några av dem är uppnådda så känner jag ingenting, helt likgiltig. Just för att jag glömde bort resan, jag fokuserade så hårt på mina mål att jag inte njöt av vägen dit, det är ju det som ska vara roligt och givande. Målet ska bara vara något att sikta på. 
När jag gick ut skolan med högsta betyg i alla kurser (det är galet hur mycket jag ansträngde mig, och ärligt, när är ett sånt papper bra att ha?? snarare coolt på någon släktträff) och hamnade på Handelskammaren och ville göra karriär så bestämde jag mig för att bevaka, analysera och göra mycket för att komma in på olika arenor. Tydligen gjorde jag rätt, för det dröjde inte länge innan jag hade ett fantastiskt fint nätverk i Västerås med oerhört starka personligheter och ledaroller för stora företag. Ville jag så kunde jag ta en lunch med dessa oerhört duktiga personer och lära mig ännu mer, dubbelt så snabbt som alla andra. Jag lät människor berätta om deras historia och erfarenheter och tog ut den bästa kunskapen och härmade efter. I skolan lärde jag mig inlärningssätt och hur man tar in information, genom möten med framgångsrika personer fick jag kunskapen, jag är oerhört tacksam för detta. Jag ritade upp vilka människor jag ville lära känna och såg till att detta hände. 
 
Efter förra hösten, (som startade med en flytt till Mälaren och ett område i Västerås där sjöutsikt var en vardag i en superfin och ny lägenhet) med på tok för mycket jobb och utveckling, jag åkte hem till ön i veckor över december och januari för att återhämta mig, jag och Henrik blev tightare än någonsin på grund av en svag Gina och en fin kille som alltid fanns där och vi bestämde oss för att ta nästa steg, köpa lägenhet. Vi jobbade stenhårt för det, börja se över marknaden och bestämde oss för att göra allt för att få igenom detta. Lade strategier för hur man på ett smart sätt kan få till ett bra köp, vi lyssnade runt omrking på hur man kan lägga upp saker och vi gick till olika banker för att dem skulle konkurrera ut varandra så att vi inte skulle få svårt att välja. Vi hittade vår drömlägenhet, mitt inne i stan där vi skulle blåsa ur hela lägenheten och gjorde den till vår. Vår start. 
Vi var galet naiva, eller jag var, Henrik visste sanningen men han visste också att han var tillsammans med en tjej som aldrig ger sig. Jobbet skulle vara för stort, vi skulle klara av det och vi skulle följa ordspråket; "jag sa inte att det skulle vara lätt men jag sa att det skulle vara värt det". Men det var det inte, vi slet ut oss själva. Vi tog knappt lån på någonting i renoveringen, vi stoppade in alla våra pengar, vi pusslade för att få ihop vardagen och vi jobbade sönder vårt förhållande för att kunna leva som vi hade drömt om. Detta såg inte jag, Henrik såg det inte tills jag vaknade en dag nu i höst, och fick panik. Jag bokstavligen vaknade inte en dag utan det var en kväll när jag bara kände mig så tom. Inte nog med att hela våren hade varit jobb, renovering, sova, jobb, extrajobb, renovering och sova. På 3 månader blåste vi ut allt och gjorde om rubbet utom badrum utan hjälp från hantverkare. Varken jag eller Henrik är speciellt kunniga men vi läste på och pysslade och fick stöd av en vän som gjort det förut. 

Den kvällen fick jag för mig att jag ville bort. Renoveringen och att överväga all sin tyd hade strypt mig, mitt liv hade strypt mig, jag kände ingenting längre, allt var bara tomt. Jag fick för mig att det var Henriks och mitt förhållande det var fel på, jag ville ha mer, jag ville ha annat. Jag flyttade ut. Den 19 oktober gjorde jag slut. Jag bestämde mig för att bryta. Jag försökte göra det som magkänslan bad mig att göra. Jag har ingen magkänsla. För jag har inte lyssnat på mig själv i år utan bara kört på, gjort det som förväntas av mig och det som krävs för att nå mina sjuka mål (jag säger sjuka för jag tycker dem är elaka, det är elakt mot mig själv att testa mig så hårt för vilket pris som helst bara för att se om jag kan och om jag har potentialen, och nu vet jag det, jag kan gå hur långt som helst gällande karriär, jag tycker inte ens det är kaxigt att säga det för jag är så mätt på mig själv, hur kul är det nu när jag vet det då när jag ändå inte känner någonting, finns ingen glädje eller lycka i det?!), tro mig, jag kan knappt skilja på magkänsla och hjärna. Och det kommer jag att få jobba med så hårt denna resterande höst. 
 
Henrik är den finaste kille man kan träffa, hans hjärta är så stort att tårarna bara rinner när jag skriver detta. Jag vet inte vart vi är, jag vet inte om vi kan laga det vi hade, jag vet inte om jag vill det av rädslan av att hamna här igen. Tittar man på honom är han inte bara oerhört vacker utan han är också världens bästa vän. Vi har skrattat så mycket tillsammans, vi har tjaffsat, vi har pratat och vi har gråtit. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig av denna uppbrott men jag tror vi båda två behöver lära oss en läxa och öppna ögonen. Det finns inte ord hur mycket jag tycker om Henrik, att vi går skilda vägar nu skär i mig lika mycket som en kall kniv. Men vi pratar nästan varje dag, vi har en fin nivå, det är aldrig enkelt men vi behöver landa på egna plan båda två. Vi kommer göra det här bra, så säger jag för jag vet att Henrik klarar det, egentligen inte jag men det är det som är grejen med honom, han fixar det alltid, man kan räkna med honom. 

Rent praktiskt då för er som är faktabaserade människor:
Boende, Henrik bor i lägenheten och jag på 26 kvm hos en fin tjejkompis som ställer upp ett tag. Vi säljer lägenheten och tittar just nu på mäklaralternativ. 

Barbadosresan, åker Henrik inte med (han är så nära min familj att jag skulle kunna se honom åka med sen har vi inte pratat så mycket om det och vi måste analysera om det hjälper eller stjälper om han skulle åka med innan vi tar beslut) så kommer hans biljett att brinna inne, och den står jag för. Jag har med mina föräldrar och dem vet. 
 
Jul, detta år känns värdelöst. Första julen i hela mitt liv som jag inte ser framemot, jag vill bara ha den överstökad. Jag är på Gotland och Henrik på sitt håll. 
 
Min vardag, om jag klarar den? Utan tvekan. Precis som min kris i gymnasiet när mitt ex brände mig totalt så kniper jag alltid mig fast vid viktiga saker, i dagens läge, mitt jobb. Mitt bolag och min karriär har aldrig gått bättre än nu. Det är som att sista två veckorna har det växlat upp och alla bitar faller på plats, och jag känner inte förrän nu att jag totalt älskar det jag gör.
 
Jag vet att det kommer blir bra. Det blir det alltid, frågan är bara hur lång tid det tar. Det får liksom ta den tid det behöver.
 
 

I egna bolaget

Har precis jobbat i ginagina AB och varit på ABB industrigymnasium och föreläst. Kom tillbaka på kontoret och redde ut lite mail. Väntar in ett möte innan det blir bootcamp med Bellas och min idé för fulla muggar. Jag är helt slut. 
Men jobbet ger mig energi ändå, just för att jag gör det jag älskar. 
Härligt med nytt i Västerås

Väntar in en sen lunch. Har varit på skolbesök med ett av företagen som är med i projektet Trampolinen. Jag blir lite blödig, företagen är ju så fina mot högstadieklasserna när dem berättar och demonstrerar om sina företag. 

En ny tidningen låg på mitt bord när jag kom till jobbet imorse, jättebra. Jag blir en stolt Västeråsare när jag ser vad dem skriver och utför. Ännu mer stolt när jag ser att världens bästa delägare, mentor och kollega är med och tillför ett uppslag. Härliga Göran Hogestadh! Advent på G!

Kolla vad jag såg innan jag gick på ledighet, är inte detta väldigt väldigt mysigt? Det påminner mig om att det snart är första advent och julklappar ska börja handlas in. 
Älskar att man i Västerås lägger en del resurser på att få det fint i Centrum med hjälp av härliga ljusslingor. 

Nu, måndag morgon på Handelskammaren! 

RSS 2.0