VEMEVETE

jag älskar egentligen att blogga, varför blir det inte att jag bloggar mer?

NEJJ

Älskar man inte livet när man precis har dammsugit och tappar alla popcornkärnor på golvet
Älskar man inte livet när man har varit sjuk från en hel innebandysäsong, bestämmer sig för att träna en gång, och faller tillbaka på ruta ett igen
Älskar man inte livet när man åker till läkaren, blir undersökt, och dom säger att det är nog värre än vad jag trodde det skulle va
Älskar man inte livet när man går till skolan, kommer in för dörren, ser hur dagen ska starta och vill bara vända hem igen för att man inte tillhör eller trivs med männsikorna där
Älskar man inte livet när man måste försöka att dricka något sorts naturläkemedel som kallas tranbär men de verkligen inte går att få ner
Älskar man inte livet när det enda som får livet att gå runt är min familj och min pojkvän
Älskar man inte livet när man bara längtar till en gammal vän där det är ett hav i mellan oss
Älskar man inte livet när man blir som luft för vissa
Älskar man inte livet när man inte vet hur jag vill prata med min lärare om hemundervisning, det hade varit det absolut bästa, slippa va där, slippa se allt, slippa känna sig så fruktansvärt ensam

Svar, nej fan heller att man gör. Är det nått jag älskar så är det min mamma.

LÅTEN KALEMBA KOM EFTER, FATTAR DU?

"jag har inte alls suttit vid datan mycket på sistone. Jag har lite tid över tänker jag. Egentligen vill jag bara bädda ner mig i sängen med boken som jag är helt inne i. Men något drar mig så otroligt mycket till den där lätta saken, där man kan hitta allt, datan, till den andra världen. Jag öppnar en mapp som någon varit inne på, bilderna från en bra utlandsresa kommer fram, hur stor är chansen? Jag orkar inte bry mig, stänger ner fort så jag slipper tänka. Vill höra musik, hittar min flik uppe vid ett fönster, mina egna favoriter. Radiokanalen cidade fm kommer upp efter ett klick. Efter några sekunders lyssnade kommer våran låt. Det var ju år sen jag hördes den, rytmen väcker ovanliga och kalla känslor i mig. Where'd you go?"


SÅ HÄR VAR MITT 2009!

Här kommer en sammanfattning av mitt 2009!

januari. En väldigt flummigmånad, jag fick en bra start på året, jag och Nic var mer än bästa vänner. Livet lekte på ganska bra, jag lurade er en gång om att jag klippt page om ni minns? Detta blev en Jina+Nikol månad!

februari.
Träninsmånad, var väldigt aktiv på innebandyn, kanske för Mathias skull, man vet inte?! Iaf, några dagar innan jag åkte till fjällen i slutet på denna månad hade jag och mathias träffats. Jag längtade hem som en tok när jag var där uppe i norrland och vi pratade i telefon hela dagarna. Störtkär? - ja de kan man väl lugnt säga.
Jag och Nic hade också 2 år i trogen vänskap. :)

mars. Min och mathias månad. Femte mars var datumet. Jag, mathias, Nic och David skulle till fjällen, det mesta var bokat och klart då den dåliga nyheten kom, M fick inte ledigt. Stanna hemma blev det för oss. :( Efter det längtade jag och N nästan hela tiden bara till 7 veckor framåt, PORTUGAL!

april. Jag gav mycket av min tid till Mathias. Vi firade hans födelsedag och jag och Nic tog en trip till stockholm för den vanliga vårshoppingen. Min dåvarande babe försvann också till Egypten. Detta var en riktig partymånad  Jag minns att den här månaden var också väldigt tuff. Allt handlade om att vinna och försvinna. Jag kan inte avgöra om de var en bra eller dålig månad.

maj. David fyllde år. Wiee! Äntligen var tiden här, jag och Nic skulle åka på våran första semester tillsammans. I två veckor drog vi iväg till paradiset i värmen och bara levde livet, det var nog allt vi gjorde? Alla galna saker som hände stannar nog där..?

juni. Skolavslutning, sommarlov. Ett sommarlov med jobb. jag var ledig i nästan hela juni, bara umgicks med familjen och tog vara på livet. På kärleksfronten var det inte lika lovely. Det löste sig sen. Tack och lov. En sak har jag klart för mig efter juni månad, jag hatar midsommar. Givetvis fanns Nic där hela tiden.

juli. Min egen favoritmånad, såklart för att jag är julibarn. Förutom min egna dag, och alla underbara vänner och presenter så jobbade jag mycket. Pengar pengar pengar.

augusti. En månad jag verkligen inte kan ta vara på, ser bara hur nära man kommer skolstarten. Jag hade egentligen en underbar månad. Jag och Mathias åkte ner på södra gotland till hans sommarstugor med massor av härliga vänner och bara njöt av värmen. Jag och nic hade en bra månad också. (Nämner henne ofta för att hon var en viktig del av mig). Jag ska inte glömma att nämna mina fina middagar med familjen och vänner.

september. Någonting spårade väl lite, jag gick min egen väg och rakt ner i en mindre svacka. Slutet av månaden åkte jag till Egypten på praktik med Nic. Den var bra. Saknade Mathias sjukt mycket. Kunde väl inte riktigt njuta av tiden där.

oktober. Min sjukmånad. Det skulle vara kul att se hur mycket jag var frisk i den här månaden? Drog ju hem de ena och de andra från egypten. MYS!

november. Vad hände i denna tråkiga månad? Jag tog vara på familjen mycket, Linn min syster fyllde år och vi hade kalas här. Jag tränade och försökte komma igång efter min krasch. Kom upp på fötter tillslut. Jag lämnade mina närmaste vänner helt. Kände väl inte riktigt att jag passade in.

december. Början på december var sämst. När jag väl kommit upp på fötter och skulle ta nya tag var jag tillbaka på ruta 1 igen. Kraschade helt, det avr som att jag inte ville öppna ögonen igen. Hela julen, advent och december bara rann iväg. I slutet av december drog jag till Milano. Och det var så fruktansvärt skönt att få ladda till ett nytt år, bara kom iväg och få umgås. Nu är jag här. På fötter igen, och är mer självständig än vanligt. Tack och lov.

heejje. pusspåer.


JAG TROR DET SKA VARA SOM VI SA, FÖRALLTID

jag tror på äkta vänskap, så in i helvete att jag gör.

SÅ UPPLEVER JAG MILANO!

Med 2 och en halv timme flygresa bort kommer du till ett helt annat land. Ett land med matspecialiteter, design, religion, ett land med en stad som älskar mode.
Självklart pratar jag om Milano, staden jag för några dagar sen är hemma ifrån, staden som ofta sover. Varför jag säger så är för att jag är mycket besviken på tunnelbanans öppettider, stängde 24.  Ja, jag skulle kunna skriva otroligt mycket som är typiskt italienskt men kanske att ni mer är intresserade av annat som jag gjorde.
Italienare är som dom är, verkar inte kunna planera, otroligt fåfängda, bara det märkta man på alla bilar med GPS. Både jag och Mathias var inte helt säkra att åka ut i den italienska trafiken med privatbilar där våra vänner körde. Varannan bil man mötte hade bucklor i sig, och vi var nära fåtal gånger att skryka med vi också.
Förutom alla bucklor i bilarna så besökte vi enligt oss stadens hjärta. Den stora domkyrkan Duomo som man måste se. Hur mäktig och stor som helst. Gatorna till och från Duomo korsades av butiker som Gucci, Prada, Louis Vuitton, Dolce Gabbana med mera. Överklassen bara lyste. Man visste exakt vilka som var lite mer chic än alla andra och många italienare bara njöt av att gå runt med kassarna.
Tyckte man det var charmigt så skulle man bara vara där på nyår, att samlas på det stora torget framför Duomo, ha vackra gallerior runt omkring sig, och stora fyrverkerier i luften, höra dyra champagneflaskor krossas mot marken. Otroligt häftig upplevelse. Efter detta, skapade jag två seriösa nyårslöften. 1. Hemligt. 2. Inte fira nyår på gotland 2010. Haha.
Förutom att vi njöt av den vackra staden, fick prova på riktigt italienskt kök i 3 dagar, var på San Siros Stadium Milan/Inter (as häftigt!!!) så spelade vi yatzy. Oavbrutet nästan. Jag och M började slå vad om saker. Papper efter papper började fyllas.
En dag gjorde vi något helt annorlunda, vi åkte med Marcos (killen vi bodde hos sista nätterna) moster upp i norra italien. Hon hade ett ljuvligt hus med utsikt över snötäckta berg med en sjö nedanför. Inte bara det satte värda, också hennes hundar som fick mig att sakna vår egna hund Chip så otroligt mycket.
Veckan gick otroligt fort, när jag tänker tillbaka njuter av alla mysiga egna stunden jag och Mathias fick. Jag kan råda er att åka till Milano, verkligen något man borde uppleva. Tack för mig, här kommer lite bilder.

Jag framför Piazza del Duomo

Mathias ser jättesur ut framför San Siro Stadion

Nyårsafton vid tolvslaget! :)

Hela albumet finns på facebook :)
TIDSFÖRDRIV!

Hejhejblogg.
Nu är jag tillbaka efter en veckas semester i modestaden. Det var verkligen en toppenresa och ni ska få inlägg med både bilder och information, senare of course. Hinner inte sätta mig ner sådär länge och fiffla på ett bra inlägg.
Därför delar jag med mig av lite tidsfödriv som handlar om 5 minuter då jag väntar på min pojkvän som jag snart ska lämna och åka hem till Luuummmelunda.
Läs och njut, vi hörs senare.

1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Händer ofta eftersom vi är arbetskamrater..
2. Har du sett din bästa vän gråta?
Ja, många gånger.
3. Vad åt du senast? En blodapelsin, otroligt gott.
4. Har du fått någon komplimang idag? Ja, eller jag vet inte hur jag ska ta det, de var när M frågade om jag var hans kamel när jag bet honom i handen?
5. Har du varit med i en rättegång? Bara tittat på med skolan.
6. Är du polare med grannarna? Hemma, lätt. Kusiner you know.
7. Vilka länder har du bott i? Bott och bott, längsta jag var borta var en månad i egypten?
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? Igår.
9. Har du haft en stalker? lätt, får jämt en när jag går i innerstan.
10. Minns du dina/din musiklärares namn? Varför ska jag svara på det?!
11. Favoritfärg? Svart
12. Var är dina syskon just nu? Lillan är hemma och Robin är väl ute någonstans?
13. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Jag drömmer bara massa konstigt

14. Vem ringde dig senast?
Mammmmaa
15. Vilken tid gick du upp imorse? ojoj, gick inte upp i morse, gick upp vid lunch :)
16. Vad ska du göra i helgen?  Jag hoppas på slappa, för nu mår jag inte bra alltså
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "lever du?"
18. Vem är den senaste kändisen du tog på? Måste ju vara Mathias.
19. Vad finns i din bakficka? har ingen
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt? SOV!
21. Vad är det första du gör på morgonen? Går upp och byter kläder.
22. Vad ska du göra efter det här? Gå till Mathias och plocka ihop det sista.

pusspåer.

RSS 2.0