Jag och herr teknik var lite på samma planhalva idag, framsteg!

Blev lite senare uppdatering idag, de har varit galet fullt upp. Dagen började med en ny kurs, vi ska läsa mera möteskunskap men den här gången fokus på möten och inställning. Jätterolig och väldigt användbar. Känns kul!
Något jag lärde mig för några år sen var konsekvensanalys. Vad det betyder och hur användbart det verkligen är. Idag är de något jag dagligen håller på med. Kanske inte om smågrejer men de brukar vara bra om man har viktiga val framför sig. Efter det kan jag inte släppa det. Jag minns att jag lärde mig ordet (vet faktiskt inte om de finns ett ord som heter så eller om de är påhittat?!) på en förfest med min dåvarande pojkvän och hans kompisar. En sådan där förfest där alla verkade tänka högt och när alla var som mest kreativa hoppade det ut en och annan analysering ur munnarna. Jaja. Idag (måndag) är de ett års sen jag gick i trean på handel, hade fullt upp med att förbereda julmarknaden för ung företagsamhet och mitt där bland allt gick jag från ”i ett förhållande” till ”singel” (om man nu ska använda facebookspråk). Tiden går så galet fort. Aldrig hade jag väl kunna tänka mig då att jag nu skulle sitta i en nystädad lägenhet med en massa adventsmys. Otroligt. Jaja, det jag ska komma till var att 28 november har blivit ett skräckdatum då jag har haft två riktigt stora kriser vid samma datum, så jag bestämde mig för att göra något riktigt bra av den här dagen; Jag satsade full koncentration i skolan, åkte och köpte lite julklappar med fina och bästa Maria som gav mig energi fast jag absolut egentligen inte orkade, åkte hem, grovstädade hela lägenheten och satte upp julstjärnorna. Så, sprak och tillfredställd och känner mig en aning stolt. Jag ligger efter supermycket med sömn och borde verkligen sova nu. Jag ska ta vara på den här lugna veckan, den kan bli riktigt bra med dessa planer:

  • Tisdag: Skola först, sen åka ner till stan för att köpa apelsiner och pyssla med nejlikor. Sen blir de god middag och massa mys.
  • Onsdag: Skola, sen tjejkväll hos Emelie. Längtar!
  • Torsdag: Hemarbete om hotell. Inga planer för kvällen.
  • Fredag: Skola, sen afterplugg på BMB och därefter verkar de vankas fest. Får finbesök från ön med, hoppas jag! :)
  • Lördag: HEMLIGT. Nej men lär väl bli lördagsgodis? (sen får du själv definera och tolka helt fritt vad det är!)
  • Söndag: Sova. Gud vad jag ska sova.
Puss och godnatt.

 


Med träningsvärk i magen och med många fina guldkorn

Här har det varit tyst, fast det har de varit värt. Jag smälter lite av lycka för att jag har haft en sådan bra helg. Oh gud, jag vill bara stoppa tiden just nu, försöka förvara den i någon fin box med strass på för att bara kunna ta upp och se igen när jag inte mår nå bra. Ni får inte några bilder idag, för jag får inte in dom på datorn, men jag lovar att ni ska få dem i början av veckan.
Jag ska försöka att sammanfatta mig kort, men det blir svårt.

Fredag: Vi kom till Stockholm vid fyra tiden, gick lite på stan, åkte hem och fixa oss inför tjejmiddagen + Marias pojkvän. Vi gick till ställen Wagamama som tänkt. Supergod mat! Borde ni verkligen prova! Kvällen avslutades på ett litet hak. Tyckte faktiskt det var roligt att stället hette "Ett litet hak". Låg lite på baksidan av Östermalm någonstans. Toppen! Kvällen blev ganska sen och vi åkte hem sådär vid mystid.

Lördag: Försökte komma upp tidigt, det gick inge vidare. Vi var på stan igen vid 13-tiden för julklappsshopping. Jag kom hem med en jättefin julklapp till mamma och en adventsstjärnor. Jag får lite småångest tanken av att jag har köpt två julstjärnor för 900 kr, men jag antar att man har dom i flera år eller? jaja, dom är superfina iaf. På lördagskväll var det dags för någon halvoseriös dubbeldejt. Haha. Ja fast de var väldigt roligt. De var jag, Maria, hennes pojkvän och hans kompis. Vi åt på the Fridays, jättegod mat där med. Så kul när man blir nöjd alltså! Efter några drinkar och en massa mat åkte vi hem och hade spelkväll. Jag och Maria flippade som vanligt och skrattade så vi höll på att få hjätattack. Träningsvärk i magen? Check! Vi körde bl.a. spelen "Med andra ord", "Våghals" och andra spel. Jag tror vi kom i säng vid 4 i natt. Inte okej. Men jaja. Jag kan sova när jag är död.

Söndag: Idag har vi varit på julmarknad i Gamla stan, hur mysigt som helst. Där, mitt bland allt folk träffade jag en gotlänning som flyttat hit. Så kul. Sen var vi och shoppade lite mer, dock har jag varit duktig och inte köpt något till mig själv. (!) Nu blir de en riktigt söndagsmiddag sen är de dags för V-ås igen.

Puss på er. Så hörs vi väl :)


Helgplanerna!

Tenta avklarad, känns sjukt bra. Någon fråga var lite svår men jag svarade på alla. Känns helt galet skönt att ha det avklarat :)
Nu är de lite stressigt, jag och Maria ska fixa oss sen följer jag med henne till Stockholm, underbart att ha den staden nära. Helgens planer kan nästan inte bli bättre, blir lite pirrig när jag tänker på det. Planen är..
  • Fredag, ikväll. Ska få åka hem och se hur Maria bor, sen blir de lite tjejmys. Vi ska senare möta upp lite vänner till Maria och gå på någon restuarang som heter Wagamama, har ingen aning om vad de stället har att erbjuda men jag tror de säkert blir bra.
  • Lördag. Favoritdagen! jag och Maria ska gå och julshoppa och mysa i Stockholm centrum sen på kvällen ska vi möta upp Marias pojkvän och en kompis till honom för middag. De verkar som om de vankas spelkväll med bowling som start. Jag har spelat de 2 ggr i hela mitt liv så de känns som om jag kommer vara på topplistan.
  • Söndag. Julmarknad i gamla stan och en hel del julmys.
Ni känner ju mig och då brukar planen inte riktigt hålla, men den här gången hoppas jag verkligen det!

Jag bara älskar utmaningar

Klockan är nästan halv elva och jag är galet sprallig. Marthina var här ikväll så vi pluggade och fixade lite. Jag känner att jag har ekonomin under kontroll, tycker nästan att tentan ska bli lite rolig. Om man nu får tycka de inför en tenta? Jaja, när de blev lite mycket ekonomin och de var dags för paus så kom jag och M in på ämnet "servering". Jag har alltid velat kunna och fick nu några nybörjarredskap. Resultat: Ja, jag fick tallrikar att stanna kvar på min arm från bordet till köket, men hell vad fingrarna ser mongo ut när jag håller i. Måste jobba på detta.. Marthina kände sig lite extra lustig och bestämde sig också för att visa det även för er.

Jag ser ju inte särskilt proffsig ut!


Fining till domare, blev inte godkänd förens kanske tredje gången?
(kan också ha med att göra att jag började plocka upp besticken innan tallrikarna, det enda man hörde från bordet var "ILLA".)


Såhär ska de tydligen se ut, de var lite stadigare än mitt

Hur kunde hon?

Igår när jag var hemma hos Maria kom fina Erika över, jag vet inte, men har fått för mig att hon vet om att jag älskar överraskningar så igår hade hon med sig en julkalender. Självklart i choklad. Ja, jag är medveten om att jag är den sista i världen så borde äta mer choklad och ja jag är medveten om att jag har överskridit min livs budget av choklad för länge sen. Men jag kunde inte låta bli att bli väldigt glad. Aww.
Jaja, nostalgin bara strålade när jag hade den i handen igår, de påminner mig så sjukt mycket om när jag var liten. Man kunde sitta och granska motivet många minuter för att se och garantera att jag fick den finaste. En gång i skolan kom jag ihåg att en av mina dåvarande vänner berättade att hon hade tagit en choklad i förtid, alltså innan dagens datum. Jag kom ihåg hur förstörd jag blev, inte kunde man väl ta en chokladbit i förväg? de var katastrof. Och inte kunde jag hålla tyst om en sån här grej, nää nää, jag sprang hem till mamma och skvallrade och sa att jag inte kunde förstå hur man kunde ta en choklad i förväg. För mig var det tydligen obegripligt. Haha, jaja, moralisk unge.
Se själva så fint.

Onsdagslyx

Efter fel hårfärg, skrik, skratt, reaktion, tårar, skratt igen, plugg, datorprogram som inte är på samma planhalva som mig, frågor man inte vill svara på, god mat, godissug, kaffe, dator som inte vill spara arbete, skedning i säng, macara i ögat, lite mer tårar, arga sms, 14 år igen, sexprat, ivägskickning till affär, disk som måste göras så inser jag, att det här är en helt vanlig onsdagkväll för mig. Så typiskt. PUSS

Onsdag och jag har allt under kontroll (åh nää!)

Kom precis hem till Maria efter skolan, vi ska färga hennes hår, blir lite nervös, hennes hår verkar vara hela hennes liv så ja, man vill ju inte göra oro i lägret. Men de går nog bra. Utöver det erbjuder kvällen god mat, en massa plugg och fina flickor. Hörs senare! PUSS

Tisdagsglad!

Det har vänt, eller de känns lite som det! Jag har haft en sjukt bra dag, från början till slut. Var hos läkaren imorse, fick positivt besked, kroppen är på bättringsväg. Åkte till skolan, var aktiv, förstod mycket, lugnade mig själv mycket inför tentan. Åkte ner till stan med Maria, fick kvalitetestid så de bara sprakade om det. Snacka om att jag kommer leva på det länge. Vi letade lite julstjärnor till våra lägenheter men fastnade till slut på klädaffärer, så typiskt oss. Fikade en bra stund också, massa prat. Ojoj, kan inget annat än gillas.
Nu håller jag på och rensar upp gamla bilder i min dator, har man runt 30 olika mappar så behöver dom rensas upp i övermappar också. Tidsfördriv, jag vet, men oj sådan ordning. Jag kan inte låta bli att skratta. Successivt ska jag visa er en massa gammalt, ni ska får se hur mycket som kan förändras på bara några år! Jaja. Tills dess får ni nytt och fräscht, dagens bästa stunder!

Mangorna + Bertil (pappersbilden) verkar också ganska lugna inför tentan


Företagsekonomi för icke ekonomer, check!


När myntet ramlade ner åkte mungiporna upp!


Fikapaus på stan

14 dagar av smärta, tårar och trötthet

Jag ska börja med att säga förlåt, det vart ingen gästbloggning igår. Jag gör mitt bästa för att de ska bli de idag, så hoppas hoppas.

Idag blev jag jättetrött på allt, så trött att jag lade märkte till vilka höga suckningar jag gjorde för mig själv. Som ni vet har jag besökt läkare två gånger på två veckor. Så ska de inte alls vara med Gina, jag är en frisk person i grunden, har aldrig haft nå större problem med infektioner och läkemedel bortsett från de sista året. Jag har inte heller vant mig med detta, bara att få stämpeln "sjuk" är jobbigt nog för mig, sen ska jag också försöka klara själva sjukdomen. För två veckor sen var jag sängliggande i tre dagar, jag drack, jag sov och jag åt väldigt väldigt lite. Tillslut när min egna kropp inte hade kraft nog att klara av bacillerna som var i min kropp sökte jag hjälp hos en läkare här i Västerås. Eller rättare sagt vårdcentral. Efter många minuter av fruktansvärt dålig service kom jag tillslut till en läkare iaf, efter ha tagit en massa tester i labbet. Med sprängande huvudvärk, värk i ben & armar och en halvt tappad röst satt jag och försökte övertyga läkaren att jag verkligen var sjuk. Jag fick någon sorts halv oseriös diagnos som sa att jag hade en grov höstinfluensa och lite virus. Tack tack. Då visste jag, på köpet fick jag några ibumetin och alvedon och tispset var att gå hem och sova, drick mycket vatten, ät lite tabletter. Tack tack igen.
De blev bättre men långt ifrån bra, givetvis blir de bättre när alvedon nästan är smärtstillande så varje gång tabletterna hade gjort sitt så var jag tillbaka på ruta ett igen.
En och en halv vecka efter (i torsdags) söker jag hjälp igen för nu har jag feber, ryggont och kraftig urinvägsinfektion. Efter att ha suttit en och en halv timme i väntrummet till läkaren kunde jag inte hålla tårarna borta. Jag försökte än en gång förklara för läkaren att jag har haft urinvägsinfektion förut och att de är exakt samma symptomer nu. Efter en massa test igen, lyssnat på vad jag sagt så tror läkaren att jag har urinvägsinfektion. No shit?! Jag blir galen.
Jag får min antibiotika iaf, får en allergisk reaktion givetvis, huvudvärken är tillbaka och nu lite illamående på det + lite halsinfektion. Min kropp säger ifrån från alla tabletter nu (kan ju faktiskt förstå min mage delvis som nu ätit minst 3 tabletter om dagen konstant i två veckor. Antibiotikan hjälper inte, jag är immun tydligen (blir smått livrädd, att vara immun mot antibiotika är aldrig positivt, vilket innebär att jag också måste ha ett starkare nu - hej förstörd mage) jag ringer tillbaka idag för att bara checka om de ska vara såhär och de ska de givetvis inte. Dom behöver göra ett odlingsprov = en vecka innan svar. Dom hade visst glömt att göra det sist. Jag ska gå i en hel vecka till med detta och dem tipsar mig att dricka lite tranbärdricka så blir de bra. MEN NI TROR INTE JAG GJORT DET ELLER? Hallå är vi i 2011 eller? Hur kan de vara så sjukt dålig kommunikation mellan personalen på en vårdcentral att man glömmer vissa saker?! nej, idag för första gången kände jag någonstans, jag ger upp, jag tar alvedon för livet så känner jag ingenting, sen en viss dag lär jag ju ruttna bort inifrån för att mina infektioner aldrig botades i tid.
Nu har jag skrivit av lite av min ilska. Puss

Inte söndagsångest, inte söndagsbakis utan bara sjuk

Känner att jag inte har så mycket ork idag, jag är sjuk igen. Ni anar inte hur frustrerande de är, en gång hade jag en bra hälsa nu känns de som att jag totalt kraschat. Aja, förutom att försöka överleva dagen så läser jag egoboost, söndagsmyser och kollar lite inredning.
Glöm inte gästbloggningen som kommer senare idag. Pusss

Kalasbra!

KALAS :D


Söta födelsedagsbarnet!


Uppdukat och klart


Alla dessa paket..


Finaste favoriten, aww.


Hej och hå, jag gjorde ett försök men har insett att jag inte ska bli konditor :)



Grattis lillan frillan!

Vad är de för dag idag, ja vad är det för dag idag? Nej de är ingen vanlig dag, för det är lillans födelsedag, hurra hurra hurrra!
Aww, baby du har blivit så stor. Fyller redan 14 år. PUSS
Här är Linn 1 år. :)


Linn och Ylva 08

Helt redo för ön

Snacka om att vara effektiv, jag checkade av hela to-do-listan och lite till, så nu är jag defintivt redo för Gotland. Mår faktiskt inge vidare, värsta huvudvärken. Kan ju vara den nya medicinen jag fick hos läkaren men jag vet inte, känns lite konstigt.
Jaja, nu längtar vi till fredag. Hinner nog inte bli så mycket bloggning då schemat för dagen är:
10-15 Skola
15.15 Tar bussen till Arlanda, framme 16.45
17.40 Går flyget till Visby
19.00 Finmiddag


Äntligen får jag träffa min favorit igen.

Varje gång jag bockar av något kommer jag på något nytt

Nu är jag gladare, skönt. Ni borde städa när ni är arga, de fungerar bra. Men halllååå, min todolist tar aldrig slut.
Städa hela lägenheten: check
Rensat min mail: check
Svarat på mail: check
Bäddat nytt i sängen: check
Bytt alla ljus: check
Slängt in alla handdukar i tvättmaskinen: check
Tvättat av glasdörrarna i duschen: (fuskade)
Lagat och ätit mat: X
Packat väskan till Gotland: / (Har lite kvar)
Gjort ekonomin: X (!)
Fått in kanalerna på tv:n: X (hallå kom och hjälp mig tekniska killar!)
Ring mamma om biljetter: X
Dags att fortsätta, så rolig var min torsdag!

Så seg att jag blev sur

Jag har nu gjort mitt andra besök hos herr läkare på en vecka. Det går bra nu. Jag hade tid 15.30 men kom hem nu, och jag blir så jävla arg. Har väl andra saker att göra än att sitta i deras vänterum och titta på fula målade väggar.
Jaja, jag sak inte uttrycka mig hur irreterad jag är, ni får några bilder från dagen istället. Medan ni kollar på dom så ska jag agrera ut mig lite genom att städa, brukar bli bättre då. Puss
Söta Martini


Dålig skärpa pga att de är mobilbilder.


Obeservera att det var innan läkarbesöket.


Lättare än vad jag trodde

Kom precis hem efter en runda med en fin vän. Hur skönt är det inte när man lämnar huset med sämsta humöret, 100 funderingar och 10 000 negativa tankar men kommer hem med ett bra humör, friskare kropp och en vän som kommer närmare. Så nöjd. En mysig promenad kunde inte gett mig mer, aww vad glad jag blir!
Här är några vardagsbilder från promenixen, PUSS PÅ ER.


Marthini nere på stan, utanför restaurangen Indigo som tydligen
ska vara en bra tapasbar, måste prövas!


Nöjd tjej som går igång på trappor

När onöjd kommer och knackar på

Halva dagen har redan gått, har haft lite tid för mig själv, försökt att tänka lite. Har inte gått nå vidare, har inte kommit fram till något bra. Just nu går mitt liv inte riktigt som jag vill, en sådan miniperiod alla kommer in i men då gäller det för mig att analysera, utvärdera och göra någonting åt de. Reslutat blir att jag möter upp en vän snart, tar en promenad och försöker ventilera orsaker. Vi hoppas på tips. Jag brukar få bra tips från en vän, från min braiga vän. Kan man ha dåliga vänner? jag har, eller jag haft. Jag vet. Skönt att inte vara bland dom nu.
Egentligen, mitt i all såpa är jag lite glad. En av dem bästa har blivit erbjuden en bra praktikplats, kan inte sluta småle. Ibland är de skönt att leva lite på sina vänner, dags för mig att fixa en bra praktikplats också. Åh jag blir så glad. Detta ska firas. Vini.
Sluta svamla och gå. Hörs ikväll för kommande resultat.

Hallå eller?

Ikväll blir de plugg med en väldigt fin vän, göteborgare dessutom, den dialekten är inte fel! tack och hej för att man har sådana vänner!
PUSSS

Tisdag med eftermiddagsekonomi

Världens bästa tisdag är här och jag har nästan sovit tolv timmar, wiiee! Otroligt skönt. Så roligt när man går in på facebook så ser man att de andra tjejerna i klassen har varit uppe för 3 timmar sen, men hallå? Vi har ju eftermiddagsekonomi idag, då tar man vara på att sova! 
Haha jaja, idag har vi ett ganska krångligt kapitel framför oss, men jag ska klara av det!! Så nu taggar vi till!

Måndag och det är bara något jag gillar

Måndag, jag gillar måndagar mer och mer. Det är som att man får ännu en ny chans att ta vara på veckan och göra det bästa av den. Jag ska maxa hela veckan, kommer bli awesome. Nu när jag gett mig fan på det.

Jag skippade flyget igårkväll och tog flyget hem imorse istället. Jag var så seg och vara nära på att missa flyget. Typiskt mig, jag borde ta vara på ordspråket vi lärt oss i skolan när de gäller att snooza, "Det blir inte bättre, det blir bara senare". Jaja, min dag vände när jag kommit iväg, hörde en rolig "alla barnen.." på radion och fick sjukt bra service på flyget. En anledning varför man ska flyga med skyways. Alltid mys.
Ikväll pluggar jag med mina två härliga flickor. Vi har precis haft matkväll då det stod paj på schemat, så nu blir de lite tjejprat (har en massa att ventilera:) och sen blir det att ta fram ekonomiböckerna. PUSSS

Finisar

Söndagarnas gästbloggning del 1, fantastiskt

Jag berättade för er att jag hade en liten surprise, här kommer den. Jag har första delen av min gästbloggare, jag välkomnar henne varmt.

”Okej, jag vill ha något jävligt roligt.” Ett jävligt roligt inlägg att skratta åt. Ett jävligt roligt inlägg att skratta åt, en söndag, hur lyckas man med det?
Vet Gina vad hon vill så siktar hon på det, det har hon alltid gjort, och även i det här fallet. Finns då inte mycket mer för mig o göra än att sätta på mig clown-näsan, och hoppas på att den kan hjälpa mig få igenom mina sjuka tankar ut till mina gästbloggar-fingrar. That’s right! Ni läste rätt. Från och med denna söndag har Gina kallat in förstärkning. Jag vet att söndagar aldrig har varit Ginas dagar direkt, på något sätt, så det förvånar mig inte heller att hon även överlåter bloggandet till någon annan.
Jag däremot ÄLSKAR söndagar. Okej, älska var o ta i, men jag tycker ärligt att dem är jävligt fräscha ändå! När jag var yngre var det den värsta dagen ”eveeerrr”, totally.. Men nu på senare dagar har jag mer eller mindre ryckt mig lite i troslappen och bestämt mig för att även göra något bra av den här veckodagen, som dessutom är den sista, och vem känner inte till ordspråket ”spara det bästa till sist”.
Det bästa med söndagar är att jag tillåter mig själv allting som jag inte gör annars, vare sig det gäller handlingar eller känslor. Jag har inga skyldigheter mot söndagar. Jag tillåter mig själv vara bakfull utan ångest, jag tillåter mig själv ligga kvar i sängen extra länge (nu t.ex.), jag tillåter mig själv strosa runt lite i lägenheten innan jag bestämmer mig för vilket hörn som var roligast, jag tillåter mig själv avnjuta långa, spontana måltider för några kronor extra (för en vecka sen t.ex. var jag på en GRYM tapas restaurang här i stan, mums, mer tapas åt folket!), och det bästa av allt är att jag tillåter mig själv lägga skolböckerna åt sidan hela dagen, klappa mig själv med stolthet på axeln för att summera veckans prestationer. Jag tror ni börjar fatta vinkeln. Jag och Gina skiljer oss lite på det sättet, inge fel med det. På grund av mitt positiva tycke för den här dagen så faller det ganska självklart att Gina även förväntar sig ett bra skrivande av mig, med ett minne hit och dit, ett argument hit och dit och ett skämt hit och dit. Jag ska göra mitt yttersta för att göra både henne och hennes trogna läsare nöjda, och vem vet det kanske poppar upp några nya efter mina kommande insatser.

Men vem fasiken är den här personen som uttryckt sig med titeln ”gästbloggare”? Vem är den här personen som ligger i sängen mitt på dagen med en visuell clown-näsa på sig i hopp om att någon ska få ur sig ett litet skratt? Vem är den här personen som verkar älska söndagar lika mycket som den älskar tapas? Och vem är personen som verkar veta det ena och det andra om Gina?
– Ja, nu blev det mycket på en gång. Kände mig lite upptryckt mot hörnet av mig själv (?). Kort och gott. Jag har känt Gina i ett flertal år. Vi har bott på samma ö, vi har föräldrar på samma arbetsplats, vi har gått i samma klass, vi har varit på samma fester, vi har köpt samma godis, vi har skrattat och gråtit åt samma saker, MEN vi har inte samma stil på killar.
Nu finns det dock en distans emellan oss, både i mil-avstånd och i vänskap. När vi hade åkt klart på studentvagnarna, genomgått en händelserik sommar, tackade vi Gotland för all dess lärdomar och erfarenheter det gett oss och bar oss iväg på egna ben åt olika håll. Gina till Västerås, jag till Linköping.Båda pluggar, båda pluggar mycket. Båda valde att trampa vidare på livscykeln med helt nya förutsättningar, dvs. nya städer, nya människor, nya intryck, nya målsättningar. Dock vet jag, och har i stort sett alltid vetat, att om var det någon som skulle fixa det så var det hon.
– Så! Där har vi svaret på vem filuren bakom datorskärmen är. Strålande. Finemang. Alla tiders. Vet jag med mig själv kommer jag berätta mer om vem jag är, om mitt liv i Östergötland osv osv. Samtidigt kommer alla bitar succesivt falla på plats, lite av sig självt, i och med det att jag kommer avslöja dem mest smaskigaste sakerna som hänt innan, under och efter mina och Ginas år på Gotland. Fantastiskt!

Söndag, heliga helg

Det är söndag och jag vet att sist jag uppdaterade er var i torsdags, men jag tog friheten att ha en liten egen bloggpaus. Egentligen vill jag inte erkänna att jag har lite söndagsångest, flyget går 19.25 från Gotland och jag kan väl inte säga att jag längtar sådär jättemycket.. men men, å andra sidan har jag en rolig vecka framför mig. Ska bli intressant och spännande att få en ny lärare och en ny minikurs, "krishantering i ledarskap", eller något sådant.

Jaja, jag har haft en toppenhelg med en massa skratt och intressanta diskussioner. Jag ska fortsätta njuta av min söndag.

Ikväll kommer en liten surprise i bloggen, gästbloggning me like. :)

Låt mig kalla de effektivitet

Jag vet vad effektivitet betyder, det kan jag lova er.
Jag och fina Maria har idag från klockan 8.30-17 jobbat in företagsekonomin så vi är helt klara inför måndag. Underbart kan jag säga er.
Imorse när jag kom till skolan skulle jag försöka förklara utan att börja skratta att jag längtar till tentan. Två personer blir helt tysta och tittar på mig, jag försöker på något sätt förklara att det pirrar bara jag tänker på tentan, knäppt? ja jag vet. Men kan ni ana känslan när man har klarat av en sådan tenta? Kan knappt vänta tills jag får uppleva den, snart så, tentan äger nämligen rum 25 nov, NICE!
Eftersom jag har varit galet duktigt och klarat planeringen bra ville jag belöna mig själv, jag ville känna lite spänning och tog tillfället i akt att ut o resa. Jag bad mamma boka resa och åkte direkt hem till Gotland. Så mys!
Så eftersom jag har haft tempot uppe hela dagen så fortsatt jag med det.
Kl. 17.17 Kliver på bussen från skolan, åker buss i 8 min.
Kl. 17.28 Kliver jag in i min lägenhet, springer runt och letar efter alla nödvändiga saker som MÅSTE tas med till ön.
Kl. 17.31 Låser jag lägenheten och springer till bussen.
Kl. 17.36 Kommer bussen och hämtar upp mig för att åka ner till Centralstation.
Kl. 17.50 Lämnar Flygtransfern Västerås för att börja åka mot Arlanda. 
Förstår ni att jag är nöjd?
jaja, ni måste bara se dessa bilder från skoldagen, vissa hade inte tålamodigt att jobba hela tiden utan agrerade ut sig ibland, jag nämner inga namn men Marthina det var väldigt roligt.

Här har vi någon som blev lite arg.

Man ska skriva av sig lite, allt blir bra då
Försökte för tredje gången förstå uppgiften


Lägg märkte till att Maria ALLTID ser likadan ut på bild, aww, så söt.

Kul med intervju

Hallllå där!
Kan tänka mig att många har varit här och kollat för att få veta utvärdering av intervjun i Stockholm hos Yeos. Det gick jättebra, jäklar alltså. Det var ett väldigt givande möte där jag kände att inspirationen bara flödade. Roligt vad motiverad jag vart efteråt. Lever fortfarande på den energi, vilket gjorde att företagsekonomin har idag gått som rinnande vatten. Jättekul ju!
För att gå tillbaka till intervjun. Jag kan inte låta bli att tycka att det är så kul med intervjuer, först är man alltid lite spänd men sen när jag väl ska sättta mig i stolen som oftast är mitt emot så bara släpper allt. Så roligt!
Tänk er själva att få sitta med en person som är bland era förebilder i en och en halvtimme och bara utbyta idéer och diskutera utveckling, framtid och potential. Superkul!
Jag har sagt, att något som är viktigt för mig är att kunna i framtiden bli en sån bra chef som möjligt, därför valde jag vägen att gå en utbildning där allt man läser har en koppling till ledarskap såvida teoretiskt som praktiskt. Jag har också känt någonstans att skulle det dyka upp ett erbjudande där jag kan lära mig lika mycket eller mer som på utbildningen om chefsituationen så är jag redo att ta ett nytt steg. Så vad vet vi vad som händer om ett tag, tills jag vet det så ska jag leva varje dag som den sista och verkligen se till att inte gå förbi de möjligheter varje individ har.
Tills ni hajar, kan ni kolla på dessa underbara bilder. Maria som kan ge så mycket energi trots hårda uppgifter på företagsekonomikursen, tråkigt väder ute eller för sent in på kvällen och en bild med en liten bit av älskade Stockholm.

PUSS PÅ ER.
En glad och trött Maria som älskar företagsekonomi och bananglass med nötter?!



En liten bit av Stockholm

Taggar till imorgon, yeah!

För nästan en vecka sen så hade jag möte med en jobbkonsult om var jag skulle försöka få mina LIA, lärande i arbete (med andra ord praktik). Så mycket inspiration jag fick, snacka om coachning. Nu väntar ännu de alternativ men de fick mig att tänka om, jag går lite ur mötesindustrin-spåret och väljer entreprenörskap och nytänkande. Detta gav mig mycket då jag insåg ett företag som jag verkligen ville vara på!
Vår praktik är 6 veckor lång och vi går ut vecka till 3-8. Kan ni tänka er vad som hänt?
Jag har fixat intervju på mitt drömföretag! Jag vet att det bara är en intervju, men ändå. Det är ändå det, så glad och så stolt! Så imorgon 7.53 beger jag mig till Stockholm för att en än gång utmana mig själv med något riktigt roligt. 
Yeos, som företaget heter jobbar verkligen med det som jag strävar efter. När jag läser av deras varumärke vill jag bara vara en av dem. Mm, så mycket bra förebilder som finns så många saker att få inspiration ifrån. Kan knappt vänta, jag taggar till imorn.
Puss på er.

Nu så, äntligen förändring!

Punkt 1. Jag är så stolt över mig själv, att jag tillslut insett att det inte är värt det.
Punkt 2. I torsdagskväll fick jag en sån fin komplimang att den hamnar på min interna top-tre-lista, det jag så länge strävat efter värdesatt du. Mitt ledarskap. Vilken känsla. Wow.

Jag gillar Västerås, egentligen

Nu har jag haft så många guldkanter på en dag att jag bara måste dela med mig.
Igår hade vi en lugn klassfest med väldigt god mat. Vid tiotiden är vi några tjejer som bestämmer oss för att kanske gå ut. Så vi drar från den mysiga stämningen i Barkarö till Malins lägenhet där vi skulle mellanlanda innan utgången för att hämta och lämna av några grejer. Efter en galen bilresa hem där vi åkte fel upp mot fyra gånger så började vi snacka väldigt djupa saker på den så kallade miniförfesten. Det blev total kommunikationsbrist och i början var de kul, sen flippade det. Tårar var nästan nära på att fällas och stundtals gånger så satt vi och typ skrek till varandra. Kan inte låta bli att skratta när jag tänker tillbaka på det. Jag minns två saker som var väldigt kul, iaf igår.

Malin: Men då är det bara att korka upp då!
Kristiina: Men vadå torka upp?!

Kriistina: Det är så skönt att snön inte har kommit än..
Malin: Aa, snö är så himla mysigt..

Jaja, när vi sen ska ut så dyker konflikten upp vart vi ska gå någonstans. Alla tycker olika, givetvis. Vi låter taxichauffören bestämma, de blir BMB. Efter det här, lyckas vi alltså:

  • Bli förfölja av en kille som verkar yngre än oss, som tillslut springer ifatt oss
  • Bli nekade, glömde plötsligt bort att jag var under 20. Jag glömde också bort att man går ut 23.00 SENAST här i Västerås. Bad för oss.
  • Ta oss till Pluto, inte planeten utan nattklubben.
  • Komma i slagsmål på dansgolvet, en mot en, en mot tre, två mot 10 vart de tillslut. Kom inte och säg att tjejer inte har gäng. Jag har aldrig slagits på en tjej, kände därför att mitt mål va att få bort vår tjej från högen. Fina flickor slåss inte, men herre gud. Jaja, de slutade med en riktigt sprucken läpp och en polisanmälan. Har jag sagt att jag gillar staden Västerås?
  • Fixa någon sorts ring eller danstävling mitt på golvet, helt plötligt var de som ett event där. Bra jobbat Gina och Marthina! Man ska gå när man har som roligast.
Snacka om berg-o-dalbana kväll. Iband skrattade jag så att jag inte kunde stå upp, ibland så var jag rädd så att jag nästan skakade. 
Ni får höra av mig lite senare, PUSS

Fredag och jag är uppe på benen

Jag kom precis hem och insåg; Hallå det är fredag och jag är överlycklig. Min feber är så dämpad att jag faktiskt kan ta mig till skolan idag, wiiie!
Kan knappt vänta!

Tjejer som gör att jag växer

När jag är sjuk, då tänker jag otroligt mycket. Så nu när jag varit som en sängliggande patient på sjukhus har jag tänkt så mycket att de slagit blixtar från mitt huvud. Nej kanske inte riktigt men jag har kommit fram till väldigt väldigt bra saker, jag tänkte stolpa upp några:
  • Att jag faktiskt vill blogga och skriva när jag vill, om det jag vill. Jag struntar i om ni tycker att jag är orolig i själen, jag vill!
  • Jag tänker använda bloggen och skriva om min utveckling med flytt och karriär, alltså ska jag ha den som min guldkants sida. Ta fram sådant som är bra och sådant jag är mycket stolt över
  • Efter ett väldigt långt samtal med en alltför go vän så kände jag mig så duktig. Jag har faktiskt tagit mig till Västerås med mina betyg och min kompetens. Jag går i en toppenklass med underbara vänner. Lucky me!
  • Jag ska klara mitt mål till jul, och som jag sa, jag ska ta vara på varje minut med tjejerna här, dom är alldeles för bra för att slarva bort för någon sorts misstänksamhet av tidigare erfarenheter
  • Min LIA kommer bli så sjukt bra, jag vet äntligen vilket spår jag vill in på och mina missioner börja visa sig. Go girl!
Nu, mera huvudvärkstablett och mera uppdrag granskning. Har tröttnat på komedier!
Ta en titt på några av mina favoriter, så söta.


Jag och Maria i början av terminen


Tentaplugg


aww gullungar, en av alla roliga partkvällar.

RSS 2.0