Valborg i ett nötskal

Valborg, det är redan Valborg! Vad tokigt egentligen. Vad tiden går fort. Jag har så mycket gamla minnen med den här dagen. Alla år jag efter majbrasan i en socken på Gotland ställde upp i Småstjärnorna i folkets hus. Var säkert med 4 år i rad. vann inte en enda gång, utan det gjorde dottern till pappan som satt i juryn. Varje år, tänk att typ ingen reagerade på det. Sen sista året när jag valde att inte vara med så gjorde jag koreografi till en dans som min syster och hennes vän skulle ha så drog dem hem hela skiten och vann, det var ju typiskt. Förutom alla år i småstjärnorna så minns jag när man var yngre och firade började fira Valborg i Visby. Vad stor man var då. Man va ute hela kvällar, i bästa fall grillade lite korv och höll på att frysa ihjäl. Jag minns när jag fick min första kyss, på valborg, i ett mörkt rum mitt i natten på en ullig matta. Vilken grej!
 
Imorse när jag gått upp har jag glömt bort att det är Valborg, TV4 morgon påminde mig när jag hörde panel prata om hur ungdomar i ung (heltokigt unga) ålder är riktigt berusade på denna högtid. Det får mig att må illa, måste det vara så? Att dem unga hela tiden ska presetera och visa vad dem går för? Kan inte bara vissa snorungar knipa igen och inte pressa dem som vill? På någon sätt är jag så glad att det där är över.
 
 
Själv så ska jag, Henrik, Bella och Veronica hem till Louise och Nils för ett riktig hemmakväll. jag ser framför mig (och planerar givetvis) kortspel, bada i tunna, grilla och babbla och skratta. Nils är Louise nya kille och jag gillar honom, + att det är typ jag som matcha ihop dem, så ärligt talat så är jag riktigt kaxig för min prestation. Hoppas ni får en bra kväll!!
 


 

Jag sover mitt i sängen

Oavsett hur sent eller tidigt man lägger sig, hur mycket man har sovit, om det är   en grå eller solig dag man vaknar till så är det absolut det bästa, att få slå upp ögonen framför någon som du. Det bästa som finns är att vakna med dig. 
Jag är så glad att få ha dig i mitt liv, få dig i min vardag. Och jag är oerhört tacksam över att vi har hittat tillbaka till varandra. 

Jag vet att jag sover mitt i sängen, tar mycket plats, suger så hårt på min underläpp att det kan låta, att jag ofta somnar på din arm så den också somnar och domnar bort och ligger typ på dig orörlig.  Men det är för att jag tycker om dig så mycket, för att jag känner mig trygg. 


Supervecka

Måndag morgon, ny vecka, nya möjligheter. Känns bra tycker jag. Jag har mycket roligt på gång, ska bland annat till min revisor idag, Helena på BDO. Världens bästa räknehuvud. Jag bara avskyr papper från skatteverket, bolagsverket och allt möjligt. Men då är det skönt, jag kan komma dit och lämna saker med henne och hon hjälper mig. Idag ska vi deklarera. 

Sen har jag haft möte med Smartshake ang SM-bussen jag anordnar tillsammans med alumni för att få delar av Västmanland att besöka SM i UF-företagande i Stockholm 11 maj. Gick suveränt. Vi hörs lite senare! 

Första dagen för året när jag går ut med ballerina på fötterna.

SUITS

Tidiga morgnar den här helgen, hundmässa idag igen och nu på eftermiddagen var min syster tvungen att åka hem mot Gotland igen. Tråkigt men är väldigt glad för den tiden vi fick. 
Lite trött eftermiddag och jag bestämde mig för att nyttja den på ett efterlängtat sätt. Serier, skön soffa och nydbäddat täcke och nu mår jag. Så härligt att bara få ligga och vara. Försöker ladda om för en ny vecka. Känns bra. 
Hörs lite senare, nu ska jag återgå till serien SUITS!
 


 

Lördag och syster på besök!

Gud så trött jag var efter gårdagens föreläsning. Men vad bra det blev! Jag är glad att jag får möjligheten att göra detta och chansen att inspirera unga människor. 

Men, jag har haft en sjukt mysig lördag, hundutställning, shopping, lunch på stan och arbetsmöte. Nu blir det middag och babbel. Min syster är ju här med pojkvän så god mat känns som en bra idé. Fredagsplaner

Den här dagen alltså, möte, styrelsemöte + lunch, hålla i föreläsning, telefonkonferens och en AW. Bra fredag med andra ord! Såhär trött
Fin i håret

Idag fick jag ta en paus i vardagen, gå till frisören och göra mig fin i håret. Toppade av det och lade i ljusa slingor för att bli ljusare. Blev supernöjd! Nu fortsätter eftermiddagen med Alumnimöte. Kram! 

#welovevästerås

Efter ett fruktansvärt dygn med halsont så var jag uppe på benen. Mycket jobb och sen slutade denna dag med em rejäl tjejkväll. På stan, i parken och hemma hos soffan hos Bella där ekonomi fick ta över kvällens samtalsämne. Glad för vilka tjejer jag har! ❤️

#welovevästerås 

Startar dagen med..
När tiden är inne för att kliva åt sidan

Det här gänget alltså. Det är som en andra familj. Strax efter kl 5 imorse släckte jag lampan efter en sjukt trevlig middag + riktigt hård utgång. Ja vad ska man säga, Karlstad levererar. Trötta fötter, smått huvudvärk och ett jävla anamma och så var vi igång 8 imorse igen. 
Dock börjar natten sätta sina spår.. 

Stor dag idag, stolt över mig själv faktiskt, att tårarna höll sig ifrån mina kinder (även om det inte var långt ifrån). Idag klev jag officiellt av mitt uppdrag. Med en bra känsla i magen och harmoniska tankar vet jag att jag gjort rätt. Jag var en av 7 utvalda kring 3000 personer i Sverige som fick styra hela UF alumni nätverket nationellt och det är en ära att få ha varit en del av detta under dessa år. Jag klev av för att det var dags att släppa fram nya talanger och jag känner att jag har gett det här nätverket en oerhörd skjuts och stabil plattform att bygga vidare på. Min efterträdare och stående arbetsgrupp är perfekt, dem har kompetenserna som krävs för att få nätverket att blomma ytterligare. Jag kommer inom tid lämna över regionalt också för att få samma utveckling i älskade Västmanland. Det behövs nya krafter, idéer, arbetssätt och kunskaper! 
Vore det inte för nätverket så hade jag aldrig haft min karriär och den gedigna erfarenhet inom detta som jag faktiskt lyckats samla på mig. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på alla minnen som UF har givit mig. 
Jag vill tacka så mycket för alla fina ord ni gav mig, vi har slitit hårt men jäklar så bra det blivit. 
Nu ser vi till att SM, SM-bussen 2015 och resterande av året blir lika bra! 
Mot nya utmaningar och förhoppningsvis lite flera strategiska styrelseuppdrag. 

Tjejen med glad seperationsångest.. 

Gud vad ni är fina!

Möjligheter att fånga

Sitter på tåget mot Karlstad med fina Bella! Vi ska ju på entreprenörsmöte för alumni. Bestämma lite kring årets Summercamp, längtar! 
Vi är trötta men glada. Efter jobbet igår drog jag till gymmet, tränade kondition. Slog nytt rekord, 6 km på exakt 40 min! Efter det mötte jag Louise och Bella i B:s lägenhet för lite middag. Jag och Bella drog vidare för att möta upp lite folk. Louise åkte till Stockholm till pojkvännen. 
I fyra timmar satt vi och babblade om livet med härliga människor när vi kommit fram, tills vi släpper värsta affärsidén. Vi börjar brainstorma och jag vill absolut vara med. Vid vårt bord satt två oerhört duktiga företagsledare och vill dem investera i ett bolag med mig, Henrik och Bella så är jag utan tvekan med, jag vet vad dem går för. 
Det är fantastiskt vad tillfälligheter egentligen leder till. Jag säger inte att det ska bli något, men om möjligheten ges tänker jag iaf fånga dem och se vad det kan leda till! 

Ha en härlig lördag! 
Från middagen igår! 

Glada men trötta tjejer! 

Trött tjej denna fredag

Egentligen bara bubblar det i mig. Men jag måste hålla fokus på jobb, träning och hålla mig på banan. Jag liksom bubblar av lycka men vill inte att det ska läcka ut innan alla beslut är godkända och klara. 
Om man tittar på bilden ser man nästan att jag är lite trött, och ärligt. Jag är. Supertrött. Ska se till att inte slarva med mat utan verkligen få i mig när det behövs. 
Mina dagar har varit fullspäckade och därmed tröttheten. I förrgår viktiga möten efter besöket i Sala och träning på kvällen, igår diskussionsträff inokm Handelskammaren och hela förmiddagen sen kontorsjobb och kvällen avslutades med Handelskammarklubben. Handelskammaren egna event på Västerås Slott. Trevligt och lyckat. 
 
Idag är det lite lugnare, jobb och sen träning för att möta upp några vänner för lite AW. Helgen startar tidigt imorgon för jag och min vän Bella ska till Karlstad och vara med storregionalt alumnimöte. Vi är 5 st i Sverige som styr och beslutar saker kring Alumni och ser till att nätverket går åt rätt håll. :) På söndag är jag tillbaka i stan igen. 
 
Nu blir det att jobba på. :)
 


 

Mot Sala och jobb

Träningsvärken har tagit över mitt liv. Men oavsett så har jag spännande möten på gång idag. Första mötet startar i Sala. 
Alltså det här vädret? Underbart!! 

Jag klarar det, om jag har mitt team

Från nätverkande, till statistikjobb, till snabbkaffe på stan, till snabb lunch, till planeringsjobb, till besök och coachningsmöte, till avstämning, till ett asJOBBIGT PT-pass, till lägenhetsvisning, till hem, till middag i soffan. Min tisdag med andra ord.
 

Jäklar alltså, man kan om man vill. Idag var jag lite halvtagg på mitt PT pass bara beroende på mig, ingen mellis i magen och en rätt så stressig dag resulterade i att jag var lite småtrött. Som vanligt körde min PT skiten ur mig och vi tränade intervall med tilllagd styrka. Tänk er typ träning som "idioten" i ca 30 min med styrkeinslag utan att få komma ned i puls. Tårarna rann på sista varvet, inte för att jag var känslosam, mådde dåligt eller något annat utan för att det var riktigt jobbigt. När jag sätter igång med denna träning skriker min kropp att jag direkt ska lägga av med det jag håller på med. Och då kommer tårarna, totalt förtjänta.
Innan passet startade så surprisade min PT mig (han kan mina koder, lovar, han är den bästa för mig) att det var dags för invägning idag. Jag har ju inte vägt mig sen jag kom hem från Barbados, vilket är en månad sen ungefär. Jag har ju sagt och lovat mig själv att plocka bort vågen för att den kanske knäcker mig, jag är inte känd för att ha det bästa tålamodet och som ni vet vill jag ha resultat på en eftermiddag eller en vecka. Resultatet vart lite oväntat, - 6 kilo på 4 veckor. JAG VET ATT DET ÄR MYCKET VATTEN men ändå. Nu kämpar vi på. Alltså totalt - 8 kilo eftersom jag tappade två på resan! 
Egentligen bryr jag mig inte om vågen, jag vill känna mig nöjd med mig själv. Mitt totala mål är att bli som min syster, hon är lika lång som jag och jag känner att det känns både sunt och rättvist mot mig själv. Jag tänker mig hennes vikt (mer kropp) + ca 3 kilo. Men för att komma dit ska jag ned 21 kilo sammanlagt, vilket kan låta sjukt i vissa ögon men jag tänker mig att det får ta den tiden det behöver... jag kommer klara det. Om jag har viljan, om jag har mitt team. 
 
 

Startar dagen med nätverk!

Nätverkande är oerhört viktigt och är en stor del av min karriär! Idag är jag på Frukostklubben i Västerås som är ett öppet arrangemang som alltid ger ny info på vad som är på G i Västerås :)) 
Dagens bästa låt!
Vår i luften

Lunchtid och det är måndag. Jag mår halvbra men tar mig till jobbet ändå. En helg med alkohol, för lite sömn och sjukt mycket skratt har satt sina spår. Men jag tar igen det med disciplin och vila. 
Jag har en bokad vecka men en rolig vecka. Den här dagen bjuder på avstämningsmöte med min uppdragsgivare, visning av lägenhet (dröm lgh som definitivt slår i taket gällande budgeten) och träning. Puss 
Ren kärlek.

Alltså vilken lördagkväll. Vilka tjejer jag har. Tokälskar dem. 
Perfekt lördag

Vilken lördag! Först lunch på stan, sen plåtning för mitt bolag med proffsiga My. Jisses vad duktig hon är alltså. Vi tog först bilder i naturen och sen i studio. Längtar tills jag får bilderna. 
Ikväll blir det tjejparty med middag och utgång. Puss 

Efter plåtningen mötte jag upp Henrik för en lgh visning, sem stötte vi på bästa Louise med pojkvän så vi bestämde oss för att det fick bli ett glas på stan. Det är ju ändå lördag! 

Nissepisse är en cool kille.
Daga för lördagsplåtning

Ska bli väldigt roligt. Bjuder på resultat senare. 
Fredagsbubbel

Hallå på er!
Igår, vilken lång jobbdag det blev. Landade hemma vid 20.30. Lagade mat och landade i soffan när jag märkte att jag hade en överraskning i vardagsrummet. Gissa om jag blev glad. Fina tulpaner och ett meddelande, på ett annorlunda sätt. PIRR.
 
Fredag och ovanligt mycket på schemat, förutom att jag har total magvärk så erbjuder dagen kontorsjobb, visning av lägenhet (det är dags att investera igen), mys ikväll med fint sällskap och god mat. Längtar.
Jag har en perfekt helg framför mig. Imorgon ska jag fotograferas inför min hemsida, tryckmaterial m.m. av duktiga Myfoto. Sen levererar helgen tjejparty, tennis, middag med fina vänner och annat roligt. Lite shopping vill jag klämma in också!:) 
Produktiv med ett go!

Kalla mig produktiva Gina. Jäklar vad grejer jag får gjort, men det gör också att tiden rinner iväg genom händerna på mig. Redan torsdag? Är det möjligt??
Efter 2 dagars paus med allt ett hem kan kräva så är jag tillbaka i vardagen med totalt jobbfokus. Jag ska precis kliva på arbetspass nummer 2 för dagen. Från kontor till coachning av ungdomar. Härliga kontraster jag inte vill  leva utan. 
Hörs lite senare! Ingen sa att min viktresa skulle vara lätt, men dem sa att de skulle vara värt det. Jag instämmer.

Jag har fått lite frågor hur det går med allting och den frågan jag tänkte besvara idag, som jag vet att många av er är nyfikna på det är kanske hur det går med min viktresa och min personliga tränare. 
Vi har varit igång i ca en månad och det har hänt mycket. Den enda överenskommelsen som jag och min PT har förutom att träna för att må bra det är att jag inte ska gå efter vågen. Mitt mål att gå ned 17 kilo totalt är ju väldigt konkret men eftersom det är många veckor kvar väljer vi att inte fokusera på vikten. Det kan vi göra när jag börjar nå den formen jag är ute efter. 
Det svåra med mig är att hålla i träningen och träna kontinuerligt. Jag vill gå ALL-IN och får jag inte resultat efter någon timme så vill jag åtminstone ha det efter någon vecka. Men det är ju inte så det går till, jag håller ju på att göra en hälsoförändring, det händer inte på en vecka. Och just detta är min utmaning.
Jag går efter kamera och kondition, hur mycket jag klarar helt enkelt. I början var det jobbigt med powerwalks och 3 km, nu är jag uppe på 5 km och klarar det utan problem. Att slå rekord i helgen var inte bara en fantastisk känsla utan också ett kvitto på att min kropp börjar bli bättre och jag får resultat. 
När det gäller vikten har jag ingen aning om hur det går, har ju inte stått på en våg sen jag kom hem från Barbados. Men spegeln visar ett bra tecken. Jag skulle kunna visa er redan nu en före och en efterbild, men ärligt talat så vågar jag inte. Inte av den anledningen att jag är rädd vad folk ska tycka utan faktiskt för min egen del, jag kan inte riktigt acceptera att jag kanske var så stor som jag var. Mår dåligt när jag tittar på bilderna och jag är verkligen glad att jag valde att ta proffesionell hjälp. Efter att jag har träffat min PT (som jobbar på World Class i Västerås, oerhört duktig) så kommer jag inte bara därifrån med energi utan också massor av kunskap om mig själv och min framtid. Han får mig att känna mig grym och han får mig att vilja presetera. I början var jag kanske lite töntig och tränade hårt för att visa honom men i nuläget jobbar jag bara hård för min egen skull. För att jag vet att jag mår bra av det. 
Balansen mellan min egna vilja och ork är ojämn, det finns säkert 4-5 ggr i veckan jag fortfarande spyr på träningen och inte har lust att ge mig iväg, men jag har bestämt mig för att det är ovana. Jag vill ju det här, det vet jag ju. Jag känner alltså inte efter så mycket utan gör bara. Man kan alltid gotta sig med att det är skönt efteråt.
Något som är svårt är ju högtider som påsk m.m. gällande kosten. En riktigt utmaning, ibland blir det snedsteg, ofta medvetna. Som i lördags åt jag tårta. Det var gott. Men då har jag bestämt mig innan och jag släpper inte in någon ångest alls. 
Jag tror det är att bestämma sig för att man vill, att man gör det här för sig själv och sen ge sig fan på alla svåra utmaningar som man faktiskt får. 
 
Sådana här produkter kunde vara min bov förut, har jag inte nog med kunskap om vad som är i då skippar jag bara att äta/dricka det. Ärligt talat har jag ingen aning vad som egentligen gömmer sig i denna..  

Jobb på resande fot, det bästa fokuset!

Hej på er.
Oväntat men kanske ändå lite väntat så struntade jag i min flygbiljett imorgon och följde med Henrik till båten och tog den för att bege mig hem. Gjorde lite ont i hjärtat att han skulle resa själv i 7 timmar för att komma till Västerås, (även fast jag vet att det typ inte hade gjort honom något då han har sina nya dator som han tydligen är bästa vän med).
Så sjukt med att åka båt på ett sätt, båten tar 3,5 h och det är få stunder som denna som jag verkligen går in för att sätta mig att jobba och får göra det ostört. Efter någon timme får jag huvudvärk och behöver kaffe men sen är jag igång igen. Idag har jag läst igenom ALLA veckans rapporter (ca 8 st) en del på 15 sidor och en del på 2 sidor. Men åh, jag vill inte att det här UF-året ska ta slut. Jag är så oerhört stolt över mina elever. Fan vad duktiga dem är. Dem skriver, jobbar med sina texter, uppnår visionerna, slår sina breakeven och det bästa jag vet är när man kommer till avsnitten; lärdomar. Nästan så att jag blir lite rörd. Ibland vill jag skaka om dem och skrika ”men ni är bara 17 år!!!!” men så inser jag att jag ska hålla min roll och en del av min uppgift är att se till att dem ständigt utvecklas.

Stunder när dem är stolta över sig själva då påminns jag om att jag är stolt. Att jag har en flexibel arbetsplats, många andra fördelar men att jag framför allt får jobba med det jag är duktig på och det jag älskar. Utveckling.
När jag kliver av båten idag, som är framme om en kvart då får det vara slut med jobb för idag. Heja mig, jag håller mina deadlines och gör mitt bästa. Vi hörs!

Känslan när man betat av dagens jobb. Då är det två fingrar upp! 

Ibland begär jag pusspaus. Och då vet jag att jag stör Henrik mitt i filmen men jag pussar ändååååååå! 

 

 


Resultatet från ny vägg

Resultatet från dagens pyssel.. Och när man har pysslat får man.. Påskdagen

Igår var släkten här på middag. Idag myser vi. Vi har kikat på film, tapetserat en vägg och pysslat. Och pussats. 
Idag fick vi också lite påskpresenter från mamma, hon är grym alltså. Så härligt med ledighet på ön och kvalitetstid familjen!

Gårdagens tårta som vi nallade lite på idag.. 

Påskpresenter! 
Middag a la Hedrén

Glad påsk!

Igår strålade solen på ön, fantastisk. Men det gjorde den inte idag, trots några grader över nollan och grått och trist ute så tog vi oss ut i löparspåret. Och jag slog mitt rekord! På halvmilen i terräng! Jäklar vad stolt jag är över mig själv. Jag vet att tiden inte är den bästa men träningen börjar geresultat och det är det som är viktigt! Wohoo! 
Glad påsk! 

Ikväll väntar släktmiddag för att fira pappas födelsedag! Kan knappt vänta till den goda buffén... 

Gotlandsluften

Gotlandsluften gör mig ren, harmonisk, glad, utvilad och sprallig. Eller är det mitt fina besök..? Det låter vi vara osagt. :) 
Drömhuset, landat och drivkraften

Jag har landat på Gotland, kramat om min förkylda syster, och babblat sönder mamma och pappa. Ca 20 tiden igår kom jag hem till barndomshuset och vi hade så mycket att prata, diskutera och gå igenom att vi babblade tills klockan blev 01.30. Alltså åh. Mina fina föräldrar, som jag älskar mer än något annat. Dem är verkligen super. Dels för att dem fortfarande är kära i varandra och värnar om varandra, men också för att jag ser glädjen i deras ögon när jag berättar om min framgång med bolaget, vad som är på gång och vad som händer i Västerås. Pappa är den bästa någonsin att diskutera med, ibland tycker vi inte alls lika men han får mig att komma ned på jorden och lära känna mig själv. Relationen till mina föräldrar är så viktig. I mammas ögon lyser det på ett annat sätt, hon om någon kan nyttja min drivkraft och varje gång jag kommer hem har hon ett nytt projekt på gång. Hon älskar inredning, matlagning och trädgård och hon är inte särskilt diskret när hon ska implementera sina intressen hos mig. Idag jobbar hon sin sista dag innan en miniledighet för helgen och hennes förfrågan på dagens todo-lista för min del är inte kort. Bland annat provbaka tårtan till lördag (hon vill att den ska vara perfekt inför släktens bjudning) och (om jag hinner) tvätta burspråkets fönster? Nu regnar det så isf får det bli på insidan. Men jag hjälper så gärna till, mina föräldrar fanns där under renovering, när jag har flyttat så jag hjälper mer än gärna till.
 
Jag önskar att jag också någon gång får rita, designa och bestämma ett hus precis som mamma och pappa gjort med det här, när jag tänker efter kan jag inte förstå hur dem kom på allting. Nu är huset snart 25 år gammalt men ändå håller det i sig, även om jag såg mammas avundsjuka blick när vi berättade om att vi skulle lägga in gråsten i vårt kök..... 
 
 Det handlar inte om tur, det handlar om hårt jobb

Ledighet! Nu har jag checkat ut från Handelskammarkontoret och nästan en veckas ledighet väntar. Känns lyxigt och skönt. Jag har fortfarande jobb kvar i bolaget men det är svårt att bara stänga igen sitt egna. Man är liksom ständigt igång. 
Idag gick en liten dröm i uppfyllelse, en potentiell kund ringde till mig, berättade att dem hade hört om mina föreläsningar jag kör för unga och blivit rekommenderade att hyra in mig, dem vill väldigt gärna träffa mig för att prata framtida samarbete. Vilken start på semestern? Älskar att hård jobb lönar sig, jag vet att det jag gör är bra och det är klockrent, men det bubblar i mig när jag får ett kvitto på det också! 

Idag avverkade jag den första efterlängtade tennislektionen med min chef. Hon är jätteduktig och Gud vad kul vi hade. Timmen bara försvann och jag tog ut mig rejält. Jag tyckte jag var duktig för att vara nybörjare, tror jag hittat min grej. 

Nu är jag strax framme på Arlanda, flyget till ön tar bara 45 min och jag reser med SAS. Ska läsa lite rapporter och ge feedback, sen får dagens jobb vara över. 
Jag var grym
RSS 2.0