Hemskt hemresa

Vilken mardrömsresa vi har haft hem. Vi är ännu inte hemma. Det började med att det var teknikfel på planet mellan Barbados och Miami. Det är ju kanske inte heller som på Arlanda att det finns en tekniker på plats. Efter att ha gått på planet, gått av planet och gått på igen och 4 timmar senare kom vi iväg till Miami. Då hade vi dock missat vår connecting flight Miami - NY och vi började bli riktigt stressade. Planet NY-Arlanda skulle gå vid 22 tiden och vi borde hinna med. Men USA är ju as a hell när det gäller säkerhet och även fast vi skulle vidare till NY inrikes så var vi tvungna att gå igenom där fingeravtryck foto m.m. för att bara få prata med någon som bokar om oss. Väl 2 timmar efteråt i kö fick vi hjälp. Vi skulle med förmodan (om vi sprang) hinna med ett flyg 15.40. Vi var tillbaka i spelet igen och skulle allt gå som det skulle så hann vi med planet till Sverige vid 22. Och vad händer då? Jo, planet till NY får teknikfel så vi måste pausa upp. När vi väl börjar rulla ut då kontaktas planet av flygtornet och sa att presidenten själv, Obama ska flyga och därför måste vi rulla tillbaka till gaten. Varför? Jo för att när hans plan startar och lyfter får inget annat plan lyfta inom 1,5 h efteråt pga säkerhetsskäl. 
Efter massor av diskussioner så bestämde sig American airlines trots sen tidsangivelse, halvdant flygplan att fortsätta till NY ändå. Vid den här tiden har vi inte ätit något sen vi gick upp 4 på morgonen då vi bara befunnit oss i köer och stängda säkerhetsrum. För oss innebar det att vi inte hade något boende och ingen flygbiljett hem till Sverige eftersom dem redan brunnit inne. Istället för att lyfta 15.40 som tänkt så lyfte vi 21.30. Väl på planet så säger dem orden i högtalaren man aldrig vill höra, "kaptenen här, jag vill be er sätta fast säkerhetsbältet då det blir väldigt turbulent om en stund". 
Snabbt fixat med hotell i New York så släckte jag lampan 3 i natt på hotellet. 

Min största rädsla var flygbiljetterna NY-Sverige, om vi skulle missa det planet ersätter ingen oss pengarna. Precis så blev det. 
När vi kom fram här på hotellet i natt så var det på med alla paddor och datorer för att söka bästa billiga resa hem. Vi skulle ju åka direktflyg, skulle vi ersätta dem biljetterna vi hade fast för dagen efter så skulle vi behöva betala 93 000 kr för 6 personer. Kalla kårar.

Nu får vi åka genom Oslo och det går loss på strax under 30 000 för alla 6.. 
Nu tappar jag internet, håll tummarna för oss! God frukost på hotellet, laddar upp för en ny dag som förhoppningsvis har med sig tur! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0