Tid

Min. Dag. Har. Varit. Totalt. Späckad. 
Vaknade kl 6. Blir lite grinig för att jag vaknar när Henrik duschar. Vill sova till halv 7, kan inte och går upp kvart över. Fryser ihjäl. Trångt på toan där Henrik fixar håret. Skjuter ut honom. Gör ordning mig och äter väldigt lite frukost. Sätter mig trött i bilen, åker till nya lägenheten, släpper in hantverkare så dem kan rätta till sina misstag, åker och släpper av Henrik på hans jobb, pussar hej då och säger att han ska ha en bra kväll på kvällens gala. Åker med bilen till en mack, försöker reda it varningssymboler och fyller på spolarvätska. Åker till jobbet, jobbar och tar helt plötsligt lunch, tiden springer iväg. Kommer tillbaka till kontoret, möten möten möten. Slutar. Kastar mig hem för att byta kläder och få i mig en banan, på med byggkläder och åker till nya lägenheten. Mäter väggar för att räkna ut antal lister, mäter köket för att beställa stenskiva, målar den sista väggen (för tillfälligt) för andra gången. Plockar ihop och städar upp. Ashungrig. Hämtar upp mat på vägen hem, kommer innanför dörren och kollar på klockan, strax före 21. Äter snabbt upp maten och har ca 2 timmar på mig att göra vad jag vill innan jag ska hämta Henrik. Ringer familjen på ön och vi börjar planera Barbados. Jag och pappa kikar på boende, känner stressen över att behöva boka. Hittar perfekta boendet. Tittar på klockan, helvete vad sen jag är. Säger hej till pappa och springer snabbt ned i bilen för att hämta H. Hämtar H, pussar hej och kör hem. Tar av mig ytterkläder, tvättar bort smink och borstar tänderna och landar i sängen. Vilken dag. 

Tittar på Henriks klocka han fick av mig, påminner om lycka, kärlek och hur äckligt snabbt tiden går när man försöker vara effektiv. 

Redan söndag!

Det är söndag. Tiden rinner iväg. Mina dagar vänts upp och ned efter hur min mage vill må. Hela lördagen superbra. Jag och Henrik tog oss till stan för att äta en lyxig lunch och sen mötte upp bästa Lars för en latte i solen. 
På kvällen var vi fortfarande mätta så vi köpte hem lite plock, rökta räkor, aioli, goda ostar och lite fin cider till. Ingenting med alkohol rör min mage för då blir det värre. 

Idag mår jag inte lika bra. Vi ska ta oss ut i solen och ta promenad till en affär med tapeter. Dags att välja tapet till vårt nya sovrum. Henrik har sagt att jag helt får välja, dock ska jag inte alls nyttja situationen och ta något rosa ;) 
Vi tänker oss klassisk och harmoniskt. :) 

Höra senare. 

Vårt mys igår. 

Ensam för att rensa

Jag ligger bara och vrider och vänder på mig. Haft en tuff dag. Kan absolut inte sova ikväll. Kände de på mig ikväll, har försökt att göra så många psykiska saker som möjligt för att trötta ut huvudet men de funkar inte. Passade på att massera Henrik innan vi gick och lade oss och gick en med energi i grepp om hans ben och fötter. Han slocknade direkt men inte jag. 
Mitt huvud tuggar och tuggar samma information runt i huvudet likt en dator med virus eller när disketten fastnade och låste datorn som förr i tiden. 

Jag var hos läkaren idag. Jag är på bättringsvägen och fick lite tips och råd för att bli bättre. Dem säger att de är aldrig bra med stress. 
Illamåendet är värre än någonsin då idag tog jag en time out. Klädde på mig jackan, solglasögon och tog med mig ett äpple och gick ned till vattnet, Mälaren som bara är några meter från lägenheten. Satte mig där och tittade, åt  ett kallt äpple (godast när dem är direkt från kylen) och bestämde mig för att ja egen tid. Tänka, rensa, sortera ut och suga in. Jag hade verkligen saknat solen. Började sakna vår hund som dog i höstas också. Flera familjer och par och joggare hade med sina fina hundar vid strandpromenad. 
Ni som har hund, vilken lyx. Ska också jobba mig dit. God natt. 




Jag menar vi har ju rätt bra insyn..



Vill bli frisk

Jag tänkte jag skulle uppdatera er, en del har blivit lite oroliga och hört av sig via telefon. Egentligen är jag okej, iaf psykiskt. Dock så är jag långt ifrån okej fysiskt. Min mage strular och jag har otroligt ont och konstant illamående. Jag har svårt att behålla mat och har väldigt svårt att laga mat då jag knappt kan klara av lägenhetens dofter. Inte för att de luktar illa utan för att jag är otroligt känslig. Jag har inte jobbat på hela veckan, imorgon ska jag träffa läkare och förhoppningsvis blir allt lite klarare för mig. Jag har undanliggande saker som behöver göras som stressar ihjäl mig, egentligen borde jag bara släppa småsaker som de runt omkring mig säger men jag är alldeles för noggrann och ansvarsfull för det. 

Man skulle kunna säga att jag har legat i sängen sen i fredags, det är inte alls roligt. Jag är för varm för att ligga under täcket och det är för omysigt att ligga på täcket, jag är för rastlös för att kolla på film eller serier och jag har för ont i huvudet för att läsa. 

Min nya grej är spindelharpan på mobilen, det är typ de bästa. Jag får tänka men i lagom mängd och jag får tävla. Jag kör ca 20 omgångar per dag och ni kan ju förstå att jag börjar bli grym. För några dagar sen kunde inte jag förstå att med två färger (alltid hjärter och spader) kunde man få ut den på mindre än 10 min. Men jag slog mitt rekord med hästlängder igår. Stolt tjej klarade av 6.05 min. Otroligt! 


Nu ska jag försöka att få i mig något. Blåbärssoppa är klassikern när magen strular.. 

Osunda dagar

Det är verkligen någon som kör payback time och ger mig allt jag försöker hålla mig ifrån. 
Jag kommer tillbaka när jag mår lite bättre. Kram ❤




Vi är ett team, och tänker lika

Ibland är det så himla bra att ha pojkvännen. Killen som ställer upp och som får mig att skratta.

Idag har vi varit ett riktigt team i lägenheten. Vi har jobbar på och jobbat undan. Fixat och donat och planerat tillsammans. Vilket projekt vi sköter, och det går utmärkt men har ändå varit långt ifrån smärtfritt. Problem har uppstått som de alltid gör och när man har hunnit lösa det ena hittar man ett annat. 
Tillsammans är vi iaf starka.

Men vad mycket man lär känna varandra när man jobbar så mycket ihop. Jag förstår dem par som driver företag tillsammans för om jag funderar på mig och Henrik så hade det funkat riktigt bra. Vi ställer upp för varandra och gör de som är jobbigt varannan gång. 
Jag har en grej nu med allt som jag bara hatar, och det är att slipa. Slipa efter spackel eller slipa för att fixa till. Det är de värsta. Henrik såg lite mulen ut idag när jag frågade om han kunde måla alla kanter med pensel innan man rollar den väggen, då förstod jag att de är hans tråksak. Jag gör det gärna, inte för att jag tycker de är kul utan för att han inte behöver göra de om han inte vill. Vi tänker exakt lika. Och det är så lustigt, för de kommer av sig själv och det är både ovant och lyxigt att ha ett kontinuerligt givande och tagande. 

Ikväll samlade Henrik extra pluspoäng, han erbjöds sig att fixa maten medan jag kunde duscha före. När jag duschat och ätit fick jag en helkropps massage med god bodylotion. Henrik är så noga när han t.ex. ska smörja in mina ben, tror inte han vet om de själv riktigt. Han kan ta i cirklar på samma ställe innan han är nöjd. 

Nu ligger jag totalt färdig i sängen, vilken arbetsdag alltså!
Jag är så glad att jag har min Henrik. <3



Kvällens finis

Dagens bästa låt. Den får mig också att sakna min fina syster som visade mig den för ett tag sen. <3 




Helgfix

Okej. Helgen är snart över. I typ 6 helger framåt står det renovering i min kalender. Iofs är de ganska själrensande, och det är ju otroligt vilka framsteg vi gör. 
Idag har jag börjat riva tapeter i vårt sovrum, detta är en 3a och nu är vi inne på sista rummet. Galet! 

Nu ska vi åka och köpa färg till vårt sovrum, de blir inte vitt ;) utan där är ledordet harmoni. :)

Vårt fina bursspråk (stavas det så?) i sovrummet!

Stommarna är på plats! 

Jag älskar dessa lördagar



Dag 14 i lägenheten

Det är dag 14 i nya lägenheten. Vi har totaltrenoverat och kommit så långt att vi ska montera köket nu. Men hur kul är det inte att snickra och montera? 

ByggarGina!!

Sjukt bra fredagshäng, popcorn och Henrik och montering! 



Tankar om Guldstänk

Ibland så tycker jag de är lustigt hur vi tjejer håller på med de här med kläder. Guldstänk är ju på det sättet lite klurigt och jag kan aldrig rikitgt veta gränsen och vilken outfit som passar bäst. De är gala men de är ändå också jobb. En del har stora balklänningar, en del går mer åt aftonhållet och en del väljer korta och glammiga. Jag valde en blå klänning för att sticka ut lite, den går mer åt aftonklänninghållet. Den var lång och rätt så enkel, partade till de med smycket istället. Men ändå, när jag kom dit så kände jag mig så obekväm, och vad tråkigt de är när man känner så.

Jag fick många kommentarer att de var en fantastisk färg på mig och att de var fint med långklänning men jag kände mig så tantig. Enligt mig var inte klänningen tillräckligt lång, med höga klackar på så släpade klänningen inte i golvet längre. Den var fel färg för jag kände mig blek. Med klänningen och lockarna så vart jag som en sockerbit, och de kanske inte var den känslan jag ville ha. Jag var fin men nästa gång ska jag absolut tänka om. Jag ska ta en klänning som plockar fram det fina jag har och som gör att jag inte döljer de jag inte vill ha istället.




Jag har lånat lite bilder från Handelskammaren Mälardalen, bara så ni ska få ett hum!


 
 

 

Vill ni se fler bilder kan ni klicka HÄR
 

Mycket jobb i huvudet nu

De har varit sånt fullt ös dessa dagar att jag knappt har hunnit vara på mina sociala medier över huvudtaget. Spännande vad mycket jag har gått igenom. De har varit UF-mässa och fullt upp som alumn och sen igår gick Guldstänk av stapeln. 
Jättegod mat, bra tillställning och trevliga människor. Tyvärr hade jag ganska mycket jobbfokus i huvudet att jag knappt tog några bilder. Jag har också glömt att berätta att vi sov över på hotell i natt och fick njuta av en fin frukost tillsammans som planerat. Även fast de vart sent igår så är jag faktiskt relativt pigg och jobbar på!

Ikväll så levereras vårt kök till nya lägenheten, så jag antar att kvällens grej blir montering. NICE!  ;) 
Jag lämnar av Henrik så får han fixa, jag kan väl åka hem och laga mat eller något ;)

 






Fulla dagar

Man skulle kunna säga att jag snart är en färdig snickare/arbetsman. Vi jobbar ju jämt. Ikväll efter jobbet åt vi snabbt och åkte iväg till lägenheten och körde gärnet. Jisses. 

Nu började jag titta över morgondagens schema. Jag har en galet full slut på veckan. Hela dagarna är smockade. Lite för mycket på mina axlar men de löser sig nog. Imorgon är det jobb och sen alumni, regionala UF mässan i Västmanland! På torsdag fortsätter den sen är det Guldstänk! Årets företagargala här i stan. Då blir de jobb långa dagen och fredag är de jobb och renovering.
Och nej vi jobbar inte i ihjäl oss i lägenheten de är bara de att vi vill hinna med så mycket som möjligt. 

Tur att vi är ett bra team jag och älsko.






Soliga dag

Okej, ni som inte är ute, gå ut! Det är fantastiskt väder. Jag står och väntar på bussen som ska ta mig tillbaka till jobbet. Har varit på planeringsmöte på en skola om Trampolinenprojektet. 
Jag skulle vilja ge en eloge till lärare, dem är duktiga och tåliga! 

Nog pratat om det, Oavsett yrke så är det här en fin dag! 




Frukostklubben med Guldtema

Den här jobbveckan startade (var ledig igår) med Frukostklubben. Idag är tema Guldstänk som går av stapeln på torsdag. Jag går med Handelskammaren Mälardalen och det ska bli jätteroligt. 

På scen får vi lyssna på de nominerade i olika kategorier så som miljöpriset, exportpriset, årets nyföretagare m.m. Vad häftigt det måste vara att vara nominerad! :) 




Jag tipsar om en ny favoritfilm

Jag måstebara tipsa er om en film, den var fantastisk. Vi såg den igårkväll. Den hette About Time och det var en riktig Ginafilm. Komedi, spänning, drama och romantik. Den handlar om Tim, en rödhårig kille som kan resa bakåt i tiden. Han kan göra om och göra rätt men glömmer ibland att tänka på dess konsekvenser. En av mina favoritskådisar är med och de är Rachel McAdams och hon gör verkligen ett bra jobb i denna film. Man mår så bra när man kikar på den, och jag älskar att se filmer där dem har likabra familjesammanhållning som vi har när alla är samlade i familjen Hedrén. Den fick mig dock att sakna familjen litegrann hemma. KRAM <3
 
 
 

Att investera

Det är sista dagen mamma är här, känns lite konstigt. Jag vill inte alls att hon ska åka hem ikväll. Fast jag har varit sjuk har vi haft en fin tid tillsammans. Älskar när hon är här, och jag får se henne koppla av också. Hemma har dem en hel gård på 4000 kvm så de finns liksom alltid något att göra. Jag fungerar ungefär likadant, måste åka iväg för att koppla av. I julas när jag var hemma 3 veckor kunde jag inte riktigt känna att de var semester, men de var ju mer än semester. Men för mig är ju hemma både i Västerås och på Gotland och så länge jag är "hemma" så har jag lite svårt att stänga av.
Jag kikade förresten på en weekendresa till mig och Henrik igår, tanken var att hela familjen skulle komma upp i påsk och fira det i vår nya lägenhet men nu blir det inte så. Dem kommer upp första maj istället så jag och Henrik har typ 4-5 dagar för oss själva så jag tänkte vi skulle ge oss av någonstans i Europa. Priserna var inte heller så farliga. Dock så kom "duktiga Gina" fram inom mig med både spararsidan (åker ju till Barbados i vinter) och att vi måste prioritera renovering och flytt. Jag är så ovan med att stoppa in pengar i renovering. Förra helgen köpte vi ny ugn och micro till köket (jag vet att man inte heller köper de varje år utan kanske var 7:e år) men mer än 10 000 kr bara försvann (eller ja dem sitter där dem ska i nya lyan). Men ändå. Blir väl fint när de blir klart. 

Jag har också vunnit vår lilla diskussion här hemma om vad man ska lägga pengar på i nya köket. Jag har alltid älskat den italienska och lite amerikanska stilen med mycket marmor, granit eller sten i kök och tyckte vi skulle välja det också. När Henrik fick se prislappen tyckte han inte alls det. Det är ju lite svårt för vi har nu köpt en lägenhet som vi INTE kommer ha livet ut, vi kommer kanske max ha den 5 år och då vill man inte överinvestera. Men, nu har jag bestämt att de blir fin stenskiva som bänkskiva och också istället för kakel, jag har också lyckats tona ned detta för Henrik trots att de kostade mer tillslut med dessa två saker än hela köket med luckor, stommar, handtag, vitvaror med mera. Värt att fira! :) På fredag kommer förresten köket!
 
 
 

Personlighetstest

När jag har varit sjuk så har jag hunnit tänka en hel del, jag fick också möjlighet att fylla i detta formulär för att göra ett MBTI-test. Jag är så nyfiken på alla dessa test och kunna hitta mig själv bättre. Man ska aldrig sluta vara nyfiken. 

Nu väntar jag spänt på  resultat! 




Mirakelkur

Det är söndag och jag är på benen. Det var jag igår med men de är fortfarande vingligt. Mamma gav mig en traditionell mirakelkur som faktiskt gjorde mig bättre på en gång. Så snäll hon har varit mot mig som sjukling här hemma. Jätteglad att hon var här ändå! 

- Imodium tablett 
- avslagen coca cola 
- blåbärssoppa
- Vätskeersättning

Det är så skönt att ha en fin familj kring sig när man varit så sjuk. Idag vet jag vet inte vad vi ska hitta på för piggare är jag :) 

Sant

Som sagt, en sjuk person har bara en önskning...

Ledsen

Är ledsen för allt. För att jag är förkyld, för att jag är magsjuk och för att jag inte kan göra roliga saker med mamma när hon är här. 


Namnsdagspresent

Man kan se på min mamma när hon är lite klurig. Idag plockade hon fram en present hon har ned sig från Gotland. Jag hade namnsdag den 28e så jag fick en liten sen present. 

I låg lyxiga krämer med doft av choklad i mindre förpackningar att ha när jag reser eller tränar. Fick också bodylotion! 




Glada dagar

Min mamma kom igår, oslagbart! Vi har sovit ut, gjort om alla blommor (har en mamma mer helt gröna fingrar och har väl kanske inte ärvt det direkt), ätit frukost i lugn och ro och fått lite skäll för att jag inte stryker allting här hemma. Det är förövrigt skittråkigt, men jag kan göra det, när jag är snäll. 

Jag är fortfarande förkyld, snyter mig vart tionde minut ungefär men vet ni vad, jag bryr mig inte om det. Jag har så lyckliga saker omkring att det spelar ingen roll. 

Igår gjorde jag om mitt hår också. Klippte av det slitna och lade in guldiga slingor. Man ser inte så bra på bilderna när jag tar dem. Ni får se senare :) 

Osminkad och svullna ögon efter tatuering. Dagens grej fick bli läppglans!

Henrik älskling är hemma och är sjuk. 




Lite slitna men glada

Okej. Jag har antagligen smittat Henrik lite. Han var helt slut imorse. Iofs så renoverade vi till halv tolv igår kväll så vi har verkligen jobbat på! Kan ni tänka er att vi ska tapetsera lite mer sen kan vi börja lägga golv? Är inte det galet när vi fick nycklarna i fredags? :) vilket powerteam vi är! 

Jag är hos frisören för tillfället, skönt att få bli ompysslad och fin. Jag klipper av håret och lägger in ljusa slingor. 
Ikväll kommer mami, det är typ de bästa med veckan. KRAM 






Direkt från plats

Kommer bli så fint! 

En massa babbel och så

Det är tisdag idag och det har inte varit en speciellt bra dag. Men jag är glad ändå för ikväll ska jag och Henrik fortsätta i vår lägenhet.Det är som att det är min belöning för dagen, favoritstunden nummer 1. 
Jag hinner ju knappt uppdatera er, vi har köpt vitvaror (alltså hur kan vitvaror vara så förbaskat dyrt?!), vi har rivatned allt, spcklat klart och slipat och grundmålat första gången. Vi köpte grå färg till hallen och vit till vardagsrummet. När den gråa färgen kom upp var den inte längre grå, utan mer himmelblå. Hell. Blev intesom jag tänkte mig och vi är inte överens jag och färgen. Dock så kanske de blir fint ändå. Jag kan inte bestämma mig riktigt. 
 
Imorgon kommer min mamma till stan. Och jag är gladast i världen för det. Vi ska mysa och jag är så glad att vi får go mat igen. Dem senaste dagarna har jag snabblagat mat för att vi ska vara effektiva (är de inte sjukt vad effektiv man blir när man börjar räkna hur många timmar man kan arbeta per dag efter jobbet i lägenheten, jag kan vara där i timmat non stop!). Igår gjorde jag chili con carne med grönsallad. Det var ju himla smart av mig att göra en rätt som är på gränsen till att du ska kunna känna, för starkt eller inte, och jag är förkyld och kunde knappt känna något alls. Den blev stark, jag erkänner. 

Vi hörs senare. PUSS

Första måndagen i mars

Det är måndag, och det var inte alls svårt för mig att gå upp imorse. Jag såg framemot den här dagen. Det är nämligen första dagen som mina platschef har på jobbet. :)
Jag är fortfarande förkyld, de börjar bli bättre. Olivia tvingade i mig en massa nyttigheter igår så det känns faktiskt bättre i hals och huvud. 

Den här dagen är fullbokad, jobb fram till 16, sen ska jag iväg för att färga mina fransar, efter det ska vi ha visning hemma i lägenheten och sen ska vi till vår nya lägenhet och måla. Alltså vi har jobbat på så snabbt! Jättebra känns det. :)
 
 



Jag bara undrar

Jag undrar lite, efter ha förbrukat 4 paket pappersservetter och druckit ingefärate samt använt lite nässpray. Hur förkyld kan man vara? 

Bra team trots syrebrist

Ny ska vi åka och köpa färg och tapeter till lägenheten. Galet vad långt vi har kommit. Vi är så duktiga. 
Jag är dock superförkyld, i natt vaknade jag av att jag inte kunde andas, låg väl på något konstigt håll så de täppte till. Huvudet bara dunka av syrebrist.

Igår åt jag och Henrik vår första måltid i köket, vi tyckte det var roligt då allt är totalt utrivet. ;) 



Jag vill också tillägga att vi är ett fantastiskt team. Heja oss! 


Renovering hela helgen

Hallå där. 
Vi började fixa direkt i lägenheten igår. Det vi ska börja med är att riva ut gammalt kök, riva ned vägg mellan kök och vardagsrum, riva upp golv i hall och vardagsrum, lägga in nytt golv i hall, kök och vardagsrum samt att installera ett helt nytt kök. Själva. Jag och Henrik är nyfikna och har bra stöd för att klara detta. Vi har rätt roligt när vi renoverar, ibland tar vi pusspauser också. Vi är ett sådant par som inte bråkar under renoveringen utan vi går ihop när vi ska välja saker som om det ska fraktas eller inte sant kostnader ;) 

Jag är riktigt sjuk, borde vara hemma och vila men jag vill inte. Jag har ansträngt mig alldeles för mycket fysiskt. 

Här kommer bilder från igår, KRAM







RSS 2.0